انجمن تفریح و سرگرمی خانوم خانوما




اخبار توافق نامه ژنو ایران و آمریکازمان کنونی: 29-03-2023، 12:58 AM
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: computerwoman
آخرین ارسال: computerwoman
پاسخ 163
بازدید 77605

امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اخبار توافق نامه ژنو ایران و آمریکا
30-12-2013، 06:17 AM, (آخرین ویرایش: 30-12-2013، 06:20 AM، توسط computerwoman.)
ارسال: #1
اخبار توافق نامه ژنو ایران و آمریکا
عراقچی، معاون ظریف: توافق‌نامه ماه دیگر اجرایی می‌شود
مذاکرات مستقیم با آمریکا در جریان است

ایران و اعضای 6 قدرت جهانی، امروز برای بار سوم پس از توافق ژنو، بر سر میز مذاکره حاضر خواهند شد، تا در مورد نحوه اجرای توافق‌ موقت ایجاد شده در ماه گذشته پیرامون برنامه هسته‌ای ایران به یک جمع‌بندی برسند. این در حالی است که در دو طرف، برخی خود را برای گزینه احتمالی «شکست مذاکرات» نیز آماده می‌کنند.
واکنش دولت به طرح غنی‌سازی 60 درصدی مجلس
عراقچي: در حال مذاكره مستقيم با آمريكا هستيم
از یکسو در داخل ایران بیش از 200 نماینده مجلس طرح دو فوریتی الزام دولت به غنی‌سازی 60 درصد و به تازگی طرحی موسوم به افزایش تعداد سانتریفیوژهای هسته‌ای را در دست تهیه و اقدام دارند تا در صورت هرگونه خللی در روند مذاکرات یا اعمال تحریم‌های جدید، ایران بتواند بلافاصله برای رفع نیازهای حال و آینده در حوزه صنعت، کشاورزی و کشتیرانی تا 60 درصد غنی‌سازی انجام دهد.
از دیگر سو داخل آمریکا نیز برخی نمایندگان کنگره و سنا در تلاشند تا تحریم‌های جدیدی را آماده کرده و در صورت به شکست انجامیدن مذاکرات آن را علیه ایران اعمال کنند. در این فضا و شرایط، اما دو طرف مذاکره‌کننده همچنان به صورت فشرده در حال بررسی توافق هسته‌ای ژنو هستند.
در این رابطه سیدعباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران و مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای، می‎گوید با در نظر گرفتن اینکه در کنگره آمريكا لایحه‌های مختلفی برای تحریم ایران پیشنهاد شده است، اگر هرکدام از این لوایح به تصویب برسد، مذاکرات ژنو متوقف و توافق‌نامه موقت نیز لغو خواهد شد. همچنین او با اشاره به اقدام اخیر نمایندگان ایران در ارائه طرحی درباره غنی‌سازی در صورت اعمال تحریم‌های جدید از جانب آمریکا گفت: «غنی‌سازی 60 درصدی ایده مجلس است و هر چه در مجلس تصویب شود، ما باید آن را اجرا کنیم.»
او همچنين درباره طرح نمایندگان مجلس گفت باید دید جزئیات این طرح چیست؛ احتمالا مشروط به این است اگر توافق ژنو اجرایی نشود، این طرح لازم‌الاجرا باشد، اگر تصمیم بگیرند با تصویب آن توافق ژنو هم اجرایی نشود، ما آن را اجرا خواهیم کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سیدعباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران و مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای، روز یکشنبه در دانشکده خبر حضور یافت و طی سخنانی، گزارشی درباره تحولات پیرامون برنامه هسته‌ای و نیز سیاست خارجی ایران ارائه کرد. عراقچی در ابتدای سخنان خود ابراز کرد: «همواره سعی کردیم که موضوع هسته‌ای فراتر از درگیری‌های داخلی باشد. بسیاری از مسائل هسته‌‌ای قابل بیان نیست چرا که به‌نفع مواضع ما در آینده نیست، چرا که هنوز توافق اجرایی نشده است و در صورت اجرایی شدن مذاکرات تازه شروع می‌شود.» عراقچی ادامه داد: «بنابراین به‌دنبال ورود مقطعی به بحث‌های هسته‌ای نبودیم. فکر می‌کنم در یکی از برهه‌های مهم جمهوری اسلامی ایران وارد مذاکره شدیم، زمانی که قدرت جمهوری اسلامی ایران در اوج خود قرار دارد.»
به گفته عراقچی، مولفه‌های قدرت ملی به عوامل مختلف تقسیم می‌شود؛ مولفه‌های طبیعی، وسعت جغرافیایی منابع زیرزمینی و مولفه‌های اکتسابی یعنی توان اقتصادی، فرهنگی، نظامی و انسانی. همین عوامل میزان قدرت کشور را تعیین می‌کنند. مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای توضیح داد که ایران در بُعد مولفه‌های طبیعی وضع بسیار خوبی دارد و توانایی ملی در کشور اعلی است. معاون وزیر خارجه ایران معتقد است در عرصه نظامی هم کشور در اوج قدرت خود قرار دارد و هیچ‌گاه ایران این‌گونه قدرتمند نبوده است. عراقچی همچنین درباره تداوم مذاکرات هسته‌ای گفت: «ظرف پنج ماه آینده ظریف و اشتون مذاکراتی را با یکدیگر برگزار خواهند کرد. حدس می‌زنم اگر مذاکرات کارشناسی ژنو با موفقیت توأم شود اجرای توافقنامه موقت هسته‌ای ژنو از اواخر ژانویه (دهه اول بهمن) برگزار شود.»
عراقچی: مذاکرات کارشناسی یک‌روزه است
همچنین عباس عراقچی، مذاکره کننده هسته‌ای ایران، در رابطه با مذاکرات کارشناسی هسته‌ای ایران گفت: مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5، امروز دوشنبه در ژنو انجام می‎شود و این دور از مذاکرات یک روزه خواهد بود.
به گزارش «ایسنا»، سیدعباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با 1+5 که در دانشکده خبر سخن می‌گفت با بیان این مطلب خاطرنشان کرد: «در این مذاکرات درباره نحوه اجرای توافق ژنو گفت‌وگو انجام خواهد شد». او ادامه داد: «تاکنون هشت روز مذاکرات کارشناسی در ژنو قویا انجام داده‌ایم.»
در حال مذاكره مستقيم با آمريكا هستيم
عراقچی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره مذاکره مستقیم ایران با آمریکا، گفت: «ما در حال این مذاکره هستیم و در حاشیه تمامی مذاکرات با 1+5 که در دوره اخیر انجام شد مذاکره مستقیم با هر 6کشور از جمله آمریکا در دستور کار بود. این موضوع گفته شده و آن را پنهان نکردیم. هم در نیویورک، هم در ژنو و هم در وین و هم در جلسات کارشناسی این نشست‌ها انجام شده و مذاکرات مستقیم جدی دوجانبه با آمریکایی‌ها داشتیم، زیرا بسیاری از تحریم‌هایی که باید برداشته شود، تحریم‌های یکجانبه‌ای است که از جانب آمریکا انجام شده بنابراین گفت‌وگوها بیشتر باید با آنها صورت بگیرد و این گفت‌وگوها را پنهان نکردیم و ادامه پیدا خواهد کرد، اما موضوع صرفا موضوع هسته‌ای است.»
در توافق ژنو همه چیز با بدبینی تنظیم شده
او همچنین تاکید کرد که با توافق ژنو با آمریکا دوست یا شریک نشده‌ایم. معاون وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به این پرسش که آیا در روند اعتمادسازی جاری، اعتماد ایران به آمریکا بیشتر شده یا خیر؟ تاکید کرد: «ما اصلا به طرف‌های مقابل خوش‌بین نیستیم و همه چیز هم در توافق ژنو با بدبینی تنظیم شده است. بدبینی و دشمنی هم کماکان ادامه خواهد داشت. این اشتباهی است که برخی فکر می‌کنند ما با توافق ژنو با آمریکا دوست یا شریک شده‌ایم. این تصور درستی نیست. اختلاف‌نظرهای ما در خیلی از موارد درباره خاورمیانه، موضوع فلسطین، رژیم صهیونیستی، بحث سوریه و تروریسم و استانداردهای دوگانه آنها و سلطه‌طلبی‌های‌شان سر جای خود است. فقط در یک موضوع مورد اختلاف سعی کردیم مدیریتی انجام دهیم؛ این معنای توافق ژنو است. کسی تصور نکند اعتمادی ایجاد شده یا تعهدی ایجاد کرده‌ایم. ما اصلا وارد بحث‌های دوجانبه نشده‌ایم و قصد ورود به آن را نیز نداریم.»
 همچنین به گزارش «ایلنا»، عباس عراقچی در نشست پرسش و پاسخ خود در دانشکده خبر در پاسخ به سوالی پیرامون مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 که دور سوم آن امروز دوشنبه برگزار می‌شود، گفت: «تاکنون 8 روز مذاکره با حضور کارشناسان صورت گرفته و در خصوص تفسیرهای مختلف از توافقنامه ژنو بحث و گفت‌وگو می‌شود. با توجه به همین آنها می‌خواهند امتیازاتی را که نتوانستند در توافقنامه بگیرند، از تفسیر توافقنامه به‌دست بیاورند. به همین خاطر است که کار به کندی پیش می‌رود.»
صالحی: سانتريفيوژ جديدی نصب نمی‌کنيم
از دیگر سو علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، با حضور در برنامه تلويزيونی نگاه،‌ از نصب 1000 ماشین سانتریفیوژ از نسل دوم (IR-2m)خبر داد؛ اما گفت با توجه به مذاکرات هسته‌ای که در حال انجام است، گاز UF6 به آنها تزریق نشده است. رئيس سازمان انرژی اتمی ايران در ادامه با بيان اينکه مسائل فنی توافق ژنو هنوز اجرايی نشده است، تزريق نکردن گاز به سانتريفيوژهای نسل جديد را تصميمی سياسی از سوی دولت گذشته عنوان کرد و گفت: «طبق توافق ژنو، قرار است در مدت ۶ ماه، سانتريفيوژ جديدی نصب نکنيم.» او ادامه داد: «ايران ۴۰۰ کيلوگرم اورانيوم بيست درصد غنی شده دارد، اما بر اساس توافق ژنو، غنی‌سازی بيست درصدی را تعليق می‌کند واز نصب برخی از دستگاه‌های اصلی رآکتورآب سنگين اراک در 6‌ماه آينده خودداری می‌کند.» وزيران امور خارجه ايران، آمريکا، بريتانيا، فرانسه، چين، روسيه به همراه آلمان، گروه 1+5 روز سوم آذر امسال در ژنو به توافقی درخصوص مناقشه هسته‌ای جمهوری اسلامی دست يافتند. طبق اين توافق و طی يک دوره زمانی 6 ماهه، ايران فعاليت‌های هسته‌ای خود را گسترش نخواهد داد و بخشی از اورانيوم ۲۰ درصدی‌اش را رقيق خواهد کرد. در مقابل تحريم‌های جديد عليه ايران اعمال نشده و بخشی از تحريم‌ها نيز کاهش می‌يابد. همچنین رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، با اشاره به بازديد بازرسان آژانس از رآکتور آب سنگين اراک گفت: «ايران به اين دليل اجازه بازديد از نيروگاه اراک را صادر کرد که به دنبال شفاف‌سازی است؛ در واقع برای پاک کردن بهانه‌ها اجازه داديم بازديد مديريت شده انجام دهند.»
رئيس سازمان انرژی اتمی ايران در ادامه با تاکيد بر اينکه «تفاوت زيادی ميان بازديد و بازرسی وجود دارد»، گفت: «بازرسان آژانس همچنين از معدن گچين در بندرعباس يک بازديد مديريت شده خواهند داشت که از خواسته‌های «يوکيا‌آمانو» مديرکل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی در تهران بود.» علی اکبر صالحی زمان بازدید بازرسان آژانس از معدن اورانیوم گچین را اعلام نکرده است. ايران روز بيستم آبان با امضای بيانيه مشترکی با يوکيا آمانو، مديرکل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی به بازرسان اجازه بازرسی از تاسيسات اراک و معدن اورانيوم گچين بندر عباس را داد. رئیس سازمان انرژی اتمی در بخش دیگری از سخنان خود درباره انتقادهای مطرح شده نسبت به توافق ژنو نیز گفت: براساس ماده چهارم معاهده ان.پی.تی، کشورهای عضو آژانس حق استفاده از انرژی صلح آمیز هسته‌ای از جمله غنی سازی را دارند.
او با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران با حفظ حقوق خود آماده تعامل است، خاطرنشان کرد: «تعهدات ما در توافق ژنو فراتر از پادمان است؛ اما فراتر از معاهده ان. پی. تی نیست و زیر سقف پروتکل الحاقی قرار می‌گیرد.» صالحی همچنین گفت: اگر طرف غربی به توافق ژنو عمل نکند، باز هم ایران برنده است؛ زیرا به جهان ثابت می‌کند که اهل منطق است و آنها توافق را نقض کرده‌اند. او در عین حال تاکید کرد بازرسی‌ها برای ایران مشکل‌ساز نخواهد بود.
طرح الزام دولت به غنی‌سازی 60 درصد، 200 امضایی شد
به دنبال تلاش‌های برخی نمایندگان مجلس برای ارائه طرح الزام دولت به غنی‌سازی 60 درصدی، روز گذشته شنیده شد که این طرح دو فوریتی با بیش از 200 امضا در جلسه علنی مجلس به هیات رئیسه تحویل داده شده است. به گزارش خبرگزاری مهر، این طرح تاکنون به امضای 201 نفر از نمایندگان مجلس رسیده است که در آن دولت را ملزم می‌کند، تا برای رفع نیازهای حال و آینده در حوزه صنعت، کشاورزی و کشتیرانی تا 60 درصد غنی‌سازی انجام دهد.
طبق ماده واحده این طرح ودر صورت تصویب دولت موظف است در راستای حفظ رشد علمی کشور و افزایش و تداوم توانمندی‌های داخلی، مطابق با اصول 152 و 153 قانون اساسی، در صورتی که کشورهای مذاکره‌کننده در موضوع هسته‌ای با ایران و 1+5 اقدام به وضع هرگونه تحریم جدید یا تشدید تحریم‌های قبلی و نادیده گرفتن حقوق هسته‌ای ایران کنند، بلافاصله اقدام عملی در خصوص موارد زیر را انجام و هر سه ماه یک‌بار گزارش آن را به مجلس شورای اسلامی ارائه کند. تلاش نمایندگان برای تهیه چنین طرحی پس از اقدامات آمریکا نسبت به توافق‌نامه ژنو صورت گرفت.
بازدید از «اراک» بخشی از یک توافق دوجانبه بود
در تحولی دیگر، مطابق توافقی که در ماه نوامبر بین ایران و آژانس صورت گرفت، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تاریخ 8 دسامبر از سایت اراک بازدید کردند. در واقع به دنبال این توافق، قرار شد ایران به صورت داوطلبانه به بازرسان اجازه دهد از نیروگاه آب سنگین اراک و معدن اورانیوم گچین در بندرعباس در جنوب ایران بازدید کنند. در این رابطه نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت که بازدید اخیر آژانس از رآکتور آب سنگین اراک بخشی از یک توافق دوجانبه بود و ربطی به توافق ژنو ندارد.
به گزارش «ایسنا»، رضا نجفی، نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: «ایران در چارچوب توافق ژنو هیچ درخواستی برای حضور بازرسان و بازرسی از تاسیسات و سایت‌های هسته‌ای نداشته است.» به گزارش شبکه خبری پرس‌تی‌وی، نجفی افزود که ایران از بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواسته بود که مطابق با توافق با آژانس به ایران سفر کنند و از رآکتور آب سنگین اراک بازدید کنند. نجفی افزود که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به‌طور لفظی خرسندی‌شان را از این سفر ابراز کردند و گفتند که همه «انتظارات فنی»‌شان برآورده شده است. این اقدام ایران که با حسن نیت همراه است بخشی از تلاش‌های تهران برای رفع ابهامات درباره ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای‌اش است.
Heart
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

Heart
پاسخ
01-02-2014، 08:06 AM,
ارسال: #2
RE: اخبار توافق نامه ژنو ایران و آمریکا
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.



[تصویر:  f3b14cc66858a6a9e2d248daecf42ed7.jpg]
دنیای اقتصاد- حسین موسویان، عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در دورانی که حسن روحانی ریاست این تیم را بر‌عهده داشت، در آستانه بازگشت به آمریکا با چند خبرگزاری از جمله خبرگزاری تسنیم و «ایسنا» گفت‌و‌گو کرده‌است. موسویان در این گفت‌و‌گو‌ها از مذاکرات هسته‌ای ژنو و رابطه با آمریکا تا وقایع سال‌های 78 و 88 و اتهام جاسوسی و حبس تعلیقی شش ماهه‌اش سخن گفته‌است. موسویان توافق ژنو را نه فتح‌الفتوح و نه ننگین توصیف و تاکید می‌کند که باید به مردم توضیح داده‌شود که در مذاکرات امتیاز می‌دهیم و امتیاز می‌گیریم. او درباره حق غنی‌سازی اورانیوم هم بر این باور است که این حق به کشوری مانند ژاپن هم به سختی داده‌ شده‌است.
تحلیل موسویان از مذاکرات ژنو و رابطه با آمریکا
گزینه اول وزارت خارجه احمدی‌نژاد بودم

گروه ديپلماسي- سید حسین موسویان یکی از محوری‌ترین اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران در دولت اصلاحات، سفیر پیشین ایران در آلمان و معاون و سخنگوی سابق شورای عالی امنیت ملی است. او که پنج سال گذشته را در دانشگاه‌های آمریکا به کارهای مطالعاتی و تدریس مشغول بود، حدود یک ماه پیش به ایران آمد. موسويان که اخیرا یکی از فعال‌ترین صاحب‌نظران ایرانی در عرصه بین‌الملل به‌خصوص حوزه هسته‌ای بوده، روز گذشته در دو گفت‌وگوی تفصیلی با «ایسنا» و خبرگزاری تسنیم به بررسی جنبه‌های مختلف توافق ژنو، آینده مذاکرات و سابقه فعالیت‌ها و زندگی سیاسی‌اش پرداخت. موسویان درباره توافق ژنو معتقد است که «توافق نه فتح‌الفتوح است و نه ننگین.» او گفت که باید به مردم صریح گفت، در مذاکره امتیاز می‌دهیم و امتیاز می‌گیریم. او در آستانه بازگشت به آمريكا به خبرگزاری تسنیم گفت  كه اولین گزینه وزارت خارجه احمدی‌نژاد بوده، اما عطای وزارت را به لقایش بخشیده است.
برای شروع می‌خواهیم در این باره توضیح دهید که چگونه یک شخصیت رسانه‌ای از عرصه دیپلماتیک سر در می‌آورد و دیپلمات برجسته‌ای می‌شود، سیر تطور شما از عرصه رسانه به دیپلماسی چگونه بود؟
من یک دانشجوی معمولی در آمریکا بودم. به‌عنوان مسوول انجمن اسلامی دانشجویان اروپا و آمریکا در ساکرمنتوی کالیفرنیا، قبل از انقلاب در روزهای بحرانی به ایران آمدم و با مرحوم آقای بهشتی آشنا بودم و با بچه‌های حزب جمهوری هم مثل محمد هاشمی، در انجمن در کالیفرنیا با هم بودیم. خب محمد هاشمی به بین‌الملل آمد و من هم به بخش بین‌الملل حزب رفتم. یعنی از همان بدو ورود و قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به ایران آمدیم. بعد از پیروزی بلافاصله حزب تشکیل شد و ما به بین‌الملل رفتیم. از همان جا کار بین‌المللی شروع شد. من یک جوان بیست، بیست و یکساله بیشتر نبودم. بعد از آن مرحوم آقای بهشتی ماموریت داد که بروم روزنامه تهران تایمز و روزنامه را از دست قطب زاده و بنی‌صدر در بیاورم و اداره کنم. خب شاید در کنار کیهان انگلیسی تنها روزنامه مهم انگلیسی ایران بود. این موضوع باعث شد که من با اخبار و تحولات بین‌المللی مرتب مواجه شوم. سازمان تبلیغات کار غیررسانه‌ای من بود که معاون آقای جنتی بودم. سازمان تبلیغات هم یک بخش بین‌الملل داشت که من با توجه به سابقه کار بین‌الملل خودم، مرتب درگیر کار بین‌الملل سازمان تبلیغات شدم. بعد به مجلس رفتم و در مجلس به‌عنوان رئیس سازمان اجرایی مجلس مشغول به‌کار شدم و دوباره آنجا در صحنه بین‌الملل خواسته یا ناخواسته حضور داشتم. در آن مقطع تقریبا مهم‌ترین ملاقات‌های خارجی کشور را آقای هاشمی داشت. سال 67-66 هم کلا به وزارت خارجه کشور پیوستم. باقی عمرم را در وزارت خارجه به صورت رسمی تا زمان بازنشستگی ادامه دادم.
آقای موسویان نقش افراطی‌ها را در حادثه 88 چگونه ارزیابی می‌کنید، اینها چه نقشی در حادثه 88 داشتند؟
کل جریان 88 یک جریان افراطی بود. شما منظورتان 78 است یا 88؟ من اول برگردم به 78، به نظر من کل جریان 18 تیر 78، آن اتفاقاتی که افتاد، در خیابان و آتش‌سوزی‌ها و شعارهایی که داده شد، کل‌اش یک جریان افراطی بود.
یعنی برگرفته از همان جریان افراطی که شما به آن اشاره کردید؟
من فکر می‌کنم این‌طور بود. آن زمان ما در شورای امنیت ملی بودیم. من معاون شورای عالی امنیت ملی بودم. من واقعا به‌عنوان یک کارشناس، از دید امنیت ملی این اتفاقاتی که در تیر 78 روی داد، تظاهرات و آن نوع شعارهایی که سر داده شد، اینها را واقعا مغایر با منافع ملی ایران می‌دانستم. اما در مورد انتخابات 88، فکر می‌کنم که حوادث بعد از انتخابات خوب مدیریت نشد. اگر بخواهیم منصفانه به موضوع نگاه کنیم، برخورد‌های افراطی از هر دو طرف صورت گرفت.‌ ای کاش از همان ابتدا عده‌ای از عقلا، معتدلین، متدینین دور هم جمع می‌شدند و این را از همان نقطه شروع مدیریت می‌کردند و نمی‌گذاشتند به درگیری‌های خیابانی منجر شود. به هر حال انتخابات انجام شده بود. من در مصاحبه‌ها و کنفرانس‌های بیرون کشور که [حضور] داشتم، تصور آنها این بود که مثلا جنبش سبز به دنبال تغییر رژیم در ایران بوده است. تصور بیرونی منظورم است. من خودم هیچ وقت چنین تصوری نداشتم.
 شما جنبش سبز را برانداز نمی‌دانستید؟
من هیچ وقت چنین اعتقادی نداشتم. می‌گفتم اگر رهبران جنبش سبز، آقایان کروبی، موسوی و خاتمی تلقی شوند، آقای کروبی وقتی می‌خواست کاندیدا شود، می‌رفت از آقا اجازه می‌گرفت که کاندیدا شوم یا نه. آقای خاتمی وقتی می‌خواست کاندیدا شود می‌رفت از آقا اجازه می‌گرفت که کاندیدا شوم یا نشوم. تا آنجا که من یادم است برای تصمیمات مهم این افراد خدمت آقا می‌رفتند و از آقا اجازه می‌گرفتند و اگر آقا یک جایی مخالف بود، قطعا اینها مخالف نظر ایشان اقدام نمی‌کردند.
یعنی کسی مثلا می‌توانست آقای موسوی را مدیریت کند که نگوید تقلب شده؟
نه اصلا من حرف دیگری می‌زنم. من می‌گویم باید یک جمعی مجاب می‌کردند آقای کروبی و آقای موسوی را که به هر حال اگر شما معتقد هستید که تقلب صورت گرفته، وقتی رهبری صحت انتخابات را تایید می‌کنند، وقتی شورای نگهبان تایید می‌کند؛ تمام.
یعنی اشتباه استراتژیک موسوی و کروبی را در این مقطع قبول دارید؟
من اگر جای آقای موسوی و کروبی بودم، خدمت آقا می‌رفتم و عرض می‌کردم که ‌آقا از نظر ما این انتخابات سالم نبوده، چون حضرتعالی می‌فرمایید که سالم بوده و تایید می‌کنید، چون شورای نگهبان تایید می‌کند، ما تمکین می‌کنیم. تمام!

 بالاخره از نظر شما تقلب شده بود یا نشده بود؟

نمی‌دانم من، اصلا کاری به این قضیه نداشتم. من می‌گویم وقتی رهبری و شورای نگهبان صحت انتخابات را تایید کردند ما باید بگوییم صحیح بوده است دیگر تمام!
کمی در رابطه با بحث اتهامات وارده به خودتان و حبس تعلیقی توضیح دهید؟
در دادگاه اول از هر سه اتهام تبرئه شدم. بعد هم در همان رای آقای حداد [قاضی پرونده] نوشت که اینها با مجوز مقامات عالی بود. آقای حداد در رایش هم نوشت اتهامی به نام اتهام جاسوسی در پرونده وجود ندارد. 6 ماه بعد از بازداشت بنده. اما آنقدر در سطوح بالا و در افکار عمومی به این موضوع دامن زده شد که کل جامعه نسبت به چیزی که اصلا وجود خارجی ندارد و به کل رسانه‌های دنیا کشیده شده، حساس شدند و در انتها مجبور شدند دادگاه بعدی را هم تشکیل دهند. این چیزی بود که به افکار عمومی دنیا کشیده شده بود، دادگاه هم مجبور شد رسیدگی کند و تبرئه کردند. اصل مساله این بود. حالا نهایتا در دادگاه سوم رای دادند که بنده پنج سال از خدمات مربوط به حوزه دیپلماتیک محروم باشم، نه از مشاغل دولتی، فقط دیپلماتیک. قاضی پرونده هم به خوبی می‌دانست که نه آقای احمدی‌نژاد به من پست می‌داد و نه من از ایشان پستی می‌پذیرم. کاملا روشن بود چون اولین کسی که آقای احمدی‌نژاد برای [پست] وزیر خارجه دعوت کرد، من بودم. با اولین کسی که برای وزیر خارجه‌اش صحبت کرد، من بودم. اما ما دو ساعت صمیمی، دوستانه خیلی صمیمی صحبت کردیم و دیدم که ما اختلاف نظر فوق‌العاده عمیقی در سیاست خارجی با همدیگر داریم. من فکر می‌کردم که وزیر خارجه باید کسی باشد که به سیاست‌های رئیس جمهور معتقد و وفادار باشد. من خب اعتقاد نداشتم. من به ایشان گفتم کسی باید این پست را بپذیرد که به سیاست‌های رئیس‌جمهور معتقد باشد. من اعتقاد نداشتم. من به ایشان گفتم اگر این پست را بپذیرم، باید منافق باشم. به چیز دیگری اعتقاد داشته باشم و بیایم کاری کنم که به آن اعتقاد ندارم. حالا بعد از اینکه آقای احمدی‌نژاد این بحث را با من کرد شاید روزهای اول بود که آقای متکی وزیر خارجه شده بود و مرا دعوت کرد و گفت موسویان! من ابلاغ شما را به‌عنوان مسوول امور هسته‌ای کل وزارت امور خارجه آماده کرده‌ام.
 از شما دعوت کرد برای وزارت...
 خب بله، اما بعدش که این‌طور نبود. آن اول بود. من یک واقعیت تاریخی را گفتم. گفتم آقای احمدی‌نژاد اولین کسی که برای وزارت خارجه دعوت کرد، من بودم.
  یعنی هیچ تحلیلی ندارید که آقای احمدی‌نژادی که اولین گزینه‌اش آقای موسویان بود، چرا یکباره این‌گونه تغییر موضع داد؟
 تحلیل دارم. اطلاعات هم دارم. نمی‌خواهم بگویم. نه اینکه ندانم. واقعا به مصلحت کشور نیست. من خودم را قربانی کردم در این مدت. در حد 7 میلیارد به من اتهام بی‌اساس زده شد. در خارج از کشور هزاران رسانه به من مراجعه کرد. من یک کلمه درباره خودم صحبت نکردم. یک کلمه در هیچ مصاحبه‌ای صحبت نکردم. سعی کردم فقط از مسائل کشور صحبت کنم و دفاع کنم. من به خودم این را می‌گفتم که جهاد با نفس تو این است که درباره مسائل شخصی‌ات صحبت نکنی و از مصالح کشور دفاع کنی. آن مسائل را هم به خدا واگذار کنی.

 بالاخره در ایران می‌مانید؟

 قبل از انتخابات نمی‌خواستم بیایم. مادرم طی دو سال گذشته 3 بار سی‌سی‌یو رفت. عید می‌خواستم بیایم و برخی دوستان دلسوز به من گفتند تو قبل از انتخابات بیایی، شبهه ایجاد می‌شود. ما هم که از شبهه فرار می‌کردیم. انتخابات که شد همه می‌گفتند بیا، گفتم اتفاقا الان نمی‌خواهم بیایم. می‌خواهم همه پست‌ها تقسیم شود، بعدش بیایم.
پیامی هم دریافت نکردید، از طرف آقای روحانی؟
 اصلا و مطلقا، هیچ‌کس به اندازه آقای روحانی نمی‌دانست که من از گرفتن پست دولتی منزجر هستم.
 هیچ پیشنهادی نداشتید؟
 حالا ببینید. سابقه را به شما بگویم. من از آلمان که برگشتم، 77- 76 من وزارت خارجه را 2 ماه ترک کردم.‌ آقای خرازی به من پیشنهاد پست داده بود. من به آقای خرازی گفتم که من اصلا دیگر می‌خواهم ول کنم.

 چه پستی؟

 آقای خرازی به من گفت شما بیا هر پستی می‌خواهید من به شما بدهم. آقای خاتمی هم به آقای خرازی گفته بود آقای موسویان بیاید نفر دوم وزارت خارجه شود. خود آقای خاتمی به من گفت. من گفتم نمی‌خواهم. رفتم دانشگاه تهران برای فوق لیسانسم. می‌خواستم فوق لیسانسم را بخوانم. یک روزی آقای روحانی، به من زنگ زد و گفت: بیا کارت دارم و وقتی رفتم آنجا، گفت من الان باید فردی را مسوول کمیته سیاست خارجی شورای امنیت کنم. ‌گفتم آقای دکتر من نیستم. من اصلا نمی‌خواهم کار دولتی انجام دهم، چون من هیچ وقت نیاز مالی در زندگی‌ام نداشتم. خدا لطف کرد پدرم قبل از انقلاب چند هزار دار قالی داشت. واقعا وضعش خوب بود. هیچ وقت من طی زندگی نیاز مالی احساس نکردم. من به آقای احمدی‌نژاد هم گفتم: (با لبخند) آقای احمدی‌نژاد شما بالاخره از طبقه مستضعف و اینها، من به بچه حاجی، بورژوای متمولم، من اصلا مزه فقر نچشیده‌ام.
 اولین بنزهایی هم که در کاشان بود پدر من گرفته بود. من اصلا آن تیپ نیستم. گفت: «نه، من بررسی کرده‌ام درباره خانواده تو، تو خانواده شهیدی، خانواده‌ات هم متدین هستند. برای من اصل آن است. یک خانواده متدین و شهید حالا متمول باشند، چه اشکال دارد.» بنابراین کسی که می‌رود یا دلش پست می‌خواهد یا پول، من اصلا همیشه در زندگی‌ام از نظر مالی سیر بودم. نیازی نداشتم که دنبال پول بروم. آقای روحانی به من گفت: «بیا فقط یکی دوماه، این مسوولیت را بپذیر تا من یکی را انتخاب کنم.» گفتم: «موقت قبول می‌کنم.» ایشان از آن روز می‌دانست که من از گرفتن پست دولتی منزجر هستم، حتی تا روزهای آخر دولت خاتمی، آقای خرازی من را به‌عنوان سفیر در روسیه معرفی کرد، بهار 1384، آقای خاتمی هم موافقت کرد من گفتم نمی‌روم؛ یعنی واقعا برای من فرق نمی‌کرد. واقعا نمی‌خواستم در دولت باشم. همان بهار 84 آقای خرازی مرا به‌عنوان سفیر ایران در روسیه معرفی کرد، شورای معاونان تایید کرد، آقای خاتمی هم آماده بود. من گفتم اصلا نمی‌خواهم بروم. بعدش هم که آقای احمدی‌نژاد و آقای متکی گفتند، گفتم نمی‌خواهم بروم.
یعنی فارغ از اینکه می‌دانستند شما این تصمیم را دارید، پیشنهادی هم به شما نداشتند؟
 نه، برای آقای روحانی محرز بود که من به هیچ وجه مسوولیت نمی‌‌پذیرم.
 الان که برگشته‌اید، قصد ماندن دارید؟
 من نمی‌خواهم برای دراز مدت در آمریکا بمانم. من می‌خواهم برگردم ایران. این پروسه‌ای است که مقداری طول می‌کشد. من کتاب اولم تمام شده، چاپ شده کتاب هسته‌ای‌ام، و الان شاید مهم‌ترین مرجع علمی و آکادمیک دنیا درباره دیدگاه‌های ایران راجع به مسائل هسته‌ای است. کتاب دوم من هم درباره روابط ایران و آمریکا تحویل ناشر شده است.
 خیلی‌ها گفتند، این بازگشت شما همزمان شده با اتمام 5 سال محرومیت شما از مشاغل دیپلماتیک و اینجا آمده‌اید که پستی بگیرید.
 نه به هیچ‌وجه من‌الوجوه، من واقعا دنبال پست و مسوولیت نیستم و همین کاری که دارم انجام می‌دهم یعنی دیپلماسی عمومی در عرصه بین‌الملل. فکر می‌کنم موثر بوده‌ام، فکر می‌کنم خلا بزرگی وجود دارد. بحمدالله اینجا هم آنقدر نفر هست برای پست‌ها، اما کم کسی پیدا می‌شود که برود در دیپلماسی عمومی بدون دلار، بدون جیره و مواجب و بدون پست، کار کند؟
 بعضی وقت‌ها یک پارادوکس‌هایی در سیاست خارجی آقای روحانی می‌بینیم، حداقل در تئوری و عمل، از یک طرف تئوریسین سیاست خارجی ایشان آقای دکتر سریع القلم صحبت می‌کنند و می‌گویند ما باید سیاست خارجی را از کف خیابان جمع کنیم، بعد از طرف دیگر بحث رابطه با آمریکا را مطرح می‌کنند که نظرسنجی بگذاریم و رابطه یا عدم رابطه با ایالات متحده را به رفراندوم بگذاریم. آیا ‌این به معنای به کف خیابان آوردن سیاست خارجی نیست، نظر شما درباره این پارادوکس‌ها چیست؟
 ببینید، من این را هم درست می‌دانم و هم غلط، درست از اینکه تخصصی‌ترین مسائل سیاست خارجی ایران چیزی نیست که واقعا در سطح مردم عادی بحث و تصمیم‌گیری شود. هیچ کشوری این کار را نمی‌کند.
 یعنی در سیاست خارجی امکان ندارد کسی نظر سنجی بگذارد؟
 نه، حالا صبر کنید، من قبل از آن را می‌خواهم بگویم. بنابراین من حرفم این است که تخصصی‌ترین مسائل سیاست خارجی باید توسط متخصص‌ترین افراد ذی‌صلاح کشور در مراجع قانونی کشور بحث شود نه در کف خیابان‌ها، من با این حرف موافقم. ما نباید منافع ملی ایران را که در سیاست خارجی است به دعوای خیابانی تبدیل کنیم. دوم، اینکه اگر یک سیاستی بخواهد به رای گذاشته شود، این تصمیم‌گیری باید توسط مراجع عالی نظام صورت بگیرد. رهبری، سکاندار سیاست خارجی ایران است.
ممکن است روزی مقام معظم رهبری تصمیم بگیرد یک موضوع خاص به رای گذاشته شود. مسلما، همه تسلیم. اما تا زمانی که چنین چیزی وجود ندارد به رای گذاشتن رابطه ایران و آمریکا به نظرم مبنایی ندارد. قانون اساسی وجود دارد، شورای عالی امنیت ملی وجود دارد. وزیر خارجه، وزیر اطلاعات همه عضو هستند. بررسی می‌کنند که این رابطه را می‌خواهیم یا نمی‌خواهیم. هر تصمیمی گرفتند می‌فرستند برای مقام رهبری، ایشان خودشان موافقت می‌کنند یا مخالفت.
 خارج از وجه قانونی که شما می‌فرمایید، به‌عنوان صاحب‌نظر و متخصص در حوزه سیاست خارجی، از نظرگاه آکادمیک، به رفراندوم گذاشتن بحث‌هایی مانند رابطه با آمریکا صحیح است.
 من مخالفم. من نه تنها با به رفراندوم گذاشتن رابطه با آمریکا مخالفم بلکه حتی درباره مساله هسته‌ای ایران هم مخالف این گونه اقدامات هستم. من مخالف به رفراندوم گذاشتن مسائل سیاست خارجی هستم مگر چیزی که مراجع مسوول در قانون اساسی تصمیم بگیرند و آن هم شخص رهبری است.
ما نباید منافع ملی ایران که در سیاست خارجی است را به دعوای خیابانی تبدیل کنیم. دوم، اینکه اگر یک سیاستی بخواهد به رای گذاشته شود، این تصمیم‌گیری باید توسط مراجع عالی نظام صورت بگیرد. رهبری، سکاندار سیاست خارجی ایران است....من مخالف به رفراندوم گذاشتن مسائل سیاست خارجی هستم.

 خیلی کوتاه بفرمایید آقای روحانی در سیاست خارجی دنبال چیست؟

 اصولا چیزی که من درک کرده‌ام از دوره‌ای که با ایشان کار کرده‌ام، ایشان دنبال کاهش کامل تنش با غرب و عادی‌سازی روابط ایران با غرب است. هما‌ن‌طور عادی‌سازی روابط ایران با منطقه. به نظر من ایشان می‌خواهد یک روابط خارجی کاملا عادی داشته باشد.
  منظور از روابط عادی چیست؟
 یک روابط نرمال و معمولی. بدون جنگ و تنش و تحریک.
 به نظر می‌رسد که دولت در این به اصطلاح تنش‌زدایی زیاد موفق نبود. صحبت‌های اخیر جان کری کاملا با روح توافق ژنو تناقض داشت.
 نه، ببینید، اینها ملاک نمی‌شود که آقای جان کری چه می‌گوید. آقای روحانی آمد و گفت غرب در مقابل ما تسلیم شد، آنها هم رفتند جواب دادند و گفت نخیر ایران تسلیم شد.‌ اینها ملاک نمی‌شود. بالاخره وقتی خود ما آمدیم گفتیم این برد- برد بود. من واقعا معتقدم که این توافق ژنو فوق‌العاده تخصصی است و هر بحثی در این مورد باید در داخل مراجع ذی‌صلاح قانونی صورت بگیرد.
  یعنی شما از محرمانه بودن جزئیات حمایت می‌کنید؟
  من بحثم محرمانه بودن نیست. من بحثم تخصصی بودن است.

 در چه بعدی؟

 در همه ابعاد فنی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی، این توافق‌نامه اگر می‌خواهد بحث و بررسی شود باید به شورای امنیت ملی برود. در جمعی که همه دست‌اندرکاران هستند، در آنجا بحث و بررسی شود. نکات مثبت و منفی‌اش استخراج شود و به تیم کارشناسی بگوید که مثلا در مذاکرات بعدی آنها را رعایت کنید. این چیزی نیست که شما بیاورید در سطح افکار عمومی، این جزو پیچیده‌ترین قسمت‌های دیپلماسی بین‌المللی است، نه فقط دیپلماسی ایران. من اصلا کل حرفم این است.
  از نظرگاه شما نقاط ضعف این توافق‌نامه چیست؟
 این توافق‌نامه نقاط ضعف و قوت برای هر دو طرف دارد.
  نقاط ضعفش برای ما چیست، ما کجا ممکن است با چالش مواجه شویم؟
 چیزی که ما را با چالش مواجه کند در دو بعد است، یک بعد ابعاد بازرسی‌ها است که قطع‌نامه‌های شورای امنیت و قطع‌نامه‌های آژانس دارد. تیم مذاکره‌کننده ما در این باره با چالش جدی مواجه خواهد شد. چون هم شورای حکام آژانس و هم شورای امنیت سازمان ملل ابعاد بازرسی‌های گسترده را خواسته‌اند. ایران هم عضو آژانس است و هم عضو سازمان ملل. دوم عملیاتی کردن فتوای مقام معظم رهبری است. فتوای ایشان این است که هیچ سلاح کشتار جمعی در ایران نخواهد بود و حرام است و معتقدند که در سطح دنیا هم نباید باشد. حالا این را می‌خواهند بروند عملیاتی کنند. همان پیشنهادی که آقای جلیلی داده بودند. Operationalizing the religiously these Fatwa، عملیاتی کردن فتوای مقام معظم رهبری برای اینکه جهان اطمینان پیدا کند که ایران هیچ‌وقت به سمت سلاح نخواهد رفت. ایران باید یک محدودیت‌هایی را بپذیرد، مثل 5 درصد، این محدودیت‌ها داوطلبانه است و مغایر ان پی‌تی‌هم هست. چون ان‌پی‌تی به شما اجازه غنی‌سازی صد درصد می‌دهد. نه اینکه اجازه می‌دهد. طبق ان‌پی‌‌تی غیر قانونی نیست که شما تا صد درصد غنی‌سازی انجام دهید. اما هم دولت آقای روحانی؛ هم دولت آقای احمدی‌نژاد و هم دولت آقای خاتمی آماده بودند که زیر 5 درصد غنی‌سازی کنند. یعنی برخی چیزهای داوطلبانه است که اصلا برای ایران مهم نیست. وقتی بخواهند درباره ابعاد اعتماد‌سازی درمورد عدم انحراف به سمت ساخت سلاح صحبت کنند آنجا با چالش جدی مواجه خواهند شد.
ان‌پی‌تی به شما اجازه غنی‌سازی صد درصد می‌دهد. فکر نکنید که بلافاصله پس از توافق‌نامه جامع نهایی ظرف 24 ساعت همه تحریم‌های یک جانبه و بین‌المللی را بر می‌دارند.
 متن توافق‌نامه، خصوصا اینکه قابل تمدید است و حتی جاهایی گفته‌اند ایران درباره محل غنی‌سازی هم نظر طرف مقابل را بخواهد، اینها ما را با چالش مواجه نمی‌کنند؟
 ببینید دو طرف توافق می‌کنند، نه اینکه ایران نظر طرف مقابل را بخواهد. طرف مقابل هم برای رفع تحریم‌ها باید نظر ایران را بخواهد. هر چیزی که در این توافق‌نامه آمده دو طرف باید نظر یکدیگر را رعایت کنند. این نیست که نظر یکطرفه باشد. اگر می‌گوییم ایران باید غنی‌سازی را در داخل خاک خود داشته باشد؛ اگر می‌گوییم کل تحریم‌های یک جانبه و چندجانبه بین‌المللی باید رفع شود این نظر دو طرف است. بنابراین طبیعی است که در یک توافق‌نامه اولا هر دو از خواسته‌های حداکثری خودشان کوتاه می‌آیند و کف مطالبات را قبول می‌کنند. دوما دوره‌ای برای اعتمادسازی متقابل می‌گذارند. یعنی شما فکر نکیند که بلافاصله پس از توافق‌نامه جامع نهایی ظرف 24 ساعت همه تحریم‌های یک جانبه و بین‌المللی را بر می‌دارند. این یک دوره‌ای طول می‌کشد از نظر آنها برای اعتماد‌سازی، ما هم همین‌طور، ما هم تعهدات آنها را برای یک دوره‌ای می‌خواهیم در عمل تست کنیم تا مطمئن شویم اینها واقعا نقض تعهد نمی‌کنند. حالا چالشی که شما فرمودید؛ به نظر من دو چالش مذاکره‌کنندگان ایرانی خواهند داشت. یکی ابعاد اعتماد‌سازی برای عدم انحراف به سمت سلاح و یکی ابعاد بازرسی‌ها.
 قابل تمدید بودن توافق‌نامه مشکلی ایجاد نمی‌کند؟
 بهتر است که اصلا دنبال تمدید نباشیم. ما باید خیلی مراقب باشیم. حالا من که برای مذاکره کننده‌ها نمی‌خواهم تعیین تکلیف کنم. واقعا انسان باید درک کند مذاکره پشت میز مذاکرات بین‌المللی و چقدر سخت است. مذاکره‌کننده باید دستش باز باشد. وقتی مجبور شد تمدید کند، خب تمدید کند. من که نمی‌دانم چه اتفاقی در مذاکرات رخ خواهد داد. اما اولویت باید برای 1+5 و ایران این باشد که تا تابستان آینده تمام کنند. من چند دلیل دارم. یک دلیل این است که جناح جمهوری خواه و تندرو و افراطی آمریکا می‌خواهد این تمام نشود تا در انتخابات کنگره آمریکا که نوامبر برگزار می‌شود از این استفاده کند. یک دلیل دیگر هم این است که جبهه‌ای از اعراب با تمام قدرت دارند تلاش می‌کنند که این توافق‌نامه به شکست منجر شود و تحریم‌ها برداشته نشود. یک دلیل هم این است که لابی صهیونیسم و اسرائیل با تمام قدرت دنیا را بسیج کرده است که این توافق‌نامه را به شکست برساند. یک دلیل دیگر هم اینکه منافقین الان مساله اولشان این است که این توافق‌نامه و مذاکرات ایران و آمریکا را به شکست برسانند. یعنی در 4 جبهه، بسیج منطقه‌ای و بین‌المللی برای به شکست رساندن توافق‌نامه صورت گرفته است. اگر انتخابات نوامبر آمریکا هم انجام شود و کنگره به دست جمهوری‌خواهان بیفتد، باز هم این به ضرر ماست؛ چون جناح تعامل یعنی جناح اوباما تضعیف خواهد شد.
دو چالش مذاکره‌کنندگان ایرانی خواهند داشت. یکی ابعاد اعتماد سازی برای عدم انحراف به سمت سلاح و یکی ابعاد بازرسی‌ها... بهتر است که اصلا دنبال تمدید نباشیم؛ ما باید خیلی مراقب باشیم.
  شما از متن توافق‌نامه دفاع می‌کنید؟
 خیر، ببینید من می‌خواهم واقع‌بین برخورد کنم. واقع‌بینانه این است که نه ایران به مطالبات حداکثری خود رسیده است و نه آمریکا و اروپا. اگر از آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها می‌پرسیدید، می‌گفتند ما دلمان می‌خواهد همیشه این تحریم‌ها باقی بماند. ایران هیچ وقت غنی‌سازی نداشته باشد. اگر از دل مذاکره‌کننده ایرانی هم بپرسید، می‌گفت من دلم می‌خواهد ایران غنی‌سازی صددرصد هم داشته باشد و هیچ محدودیتی هم نداشته باشد. حتی پروتکل را هم اجرا نکند.
 شما به‌عنوان فردی که در میدان عمل بوده‌اید و جنس مذاکرات را درک می‌کنید به نظرتان می‌شد توافق بهتری کرد؟
  من به نظرم، دو طرف، به حداکثری که می‌توانستند، رسیدند.

 یعنی این ته کار و ظرفیت دو طرف بود؟

 نه ته ظرفیت دو طرف بود. ببینید. اشتباه نکنید، اصل مشکل 10 ساله مذاکرات چی بود؟ غنی‌سازی بود.
 که به ما ندادند...
 دادند. ببینید یک چیزی را شما به خاطر خدا برای مسوولان و افکار عمومی ایران روشن کنید. آمریکا از ابتدای تصویب معاهده ان‌پی‌تی غنی‌سازی در هیچ کشوری را رسما به رسمیت نشناخته است. نه در مورد آلمان، نه در مورد ژاپن.
یعنی هیچ وقت نیامده است که بگوید we officially recognize the enrichment in the Germany اما در کشورهایی که به آنها اعتماد دارد غنی‌سازی را در عمل تحمل کرده است، این نکته بسیار مهمی است. آمریکا غنی‌سازی را در ژاپن پذیرفت به دو شرط، حتی ژاپنی که متحد آمریکاست. یک پروتکل الحاقی را ‌ژاپن بپذیرد. دو زیر 5 درصد غنی‌سازی انجام دهد.
واقع بینانه این است که نه ایران به مطالبات حداکثری خود رسیده است و نه آمریکا و اروپا...سیاست 5 قدرت هسته‌ای دنیا بر این است که تا جایی که می‌شود غنی‌سازی در کشورها انجام نگیرد.
 الان ژاپن پروتکل را اجرا می‌کند؟
 بله، و زیر 5 درصد هم انجام می‌دهد. یعنی سیاست 5 قدرت هسته‌ای دنیا بر این است که تا جایی که می‌شود غنی‌سازی در کشورها انجام نگیرد؛ چون شانس ساخت بمب زیاد می‌شود. آنچه در این توافق‌نامه اتفاق افتاده است و در توافق‌نامه نهایی هم اتفاق خواهد افتاد این است که قدرت‌های بزرگ جهانی غنی‌سازی در خاک ایران را – این حداکثرش هست- مثل ژاپن تحمل کنند. عملا بپذیرند، در عمل قبول کنند.  عدم اعتماد بین ایران و غرب بیش از عدم اعتماد بین ژاپن و غرب است ممکن است ابعاد اعتماد‌ سازی ایران را بیشتر سازد. همین‌که تحمل کنند، قبول کنند، غنی‌سازی حتی محدود با بازرسی گسترده در خاک ایران صورت بگیرد و تحریم‌ها برداشته شود، این به نظر من نقطه کاملا پیروزی برای جمهوری اسلامی ایران است.
 ولی به نظر می‌رسد فاصله زیادی با این نقطه داریم. چند روز پیش جی کارنی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از برچیدن تاسیسات هسته‌ای ایران صحبت کرد.
 خب بله، مجلس ما هم تصویب می‌کند یا بیانیه می‌دهد که غنی‌سازی 60 درصد انجام شود.
ببینید، الان فرض کنید ایرانی‌ها می‌گویند آب سنگین اراک خط قرمز ماست، غربی‌ها هم می‌گویند خط قرمز ماست. خب دوتا خط قرمز با هم وارد مذاکره می‌شوند. این طبیعت مذاکرات است. ببینید برخی از این مواضع داخلی است برخی استراتژی مذاکراتی است؛ ولی آنچه در نهایت اگر اتفاق بیافتد پیروزی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود و ما در داخل نباید این دستاورد را دست کم بگیریم این است که قدرت‌های جهانی غنی‌سازی در خاک ایران را در عمل بپذیرند؛ حتی غنی‌سازی در سطح نظارت شدید و ابعادش هم محدود باشد؛ اما در حدی که نیاز جمهوری اسلامی تامین شود. اگر این را در عمل بپذیرند، این تحریم‌ها را بردارند و در مقابل در‌ها را برای تکنولوژی صلح آمیز هسته‌ای باز کنند، مثل نیروگاه، مثل میله سوخت 20 درصدی که البته ما داریم و احتیاج نداریم، مثل ایزوتوپ، مثل مصارف پزشکی، کشاورزی و غیره اینها دستاورد است. شما توقع نداشته باشید کاری که آمریکا و قدرت‌های بزرگ درباره ژاپن نکردند درباره ایران بکنند. باید واقع بین باشیم.
 بحث این است که بعید به نظر می‌رسد آنها حق ایران را به رسمیت بشناسند، یعنی از واژه right (حق) استفاده نمی‌کنند.
 ببینید در ان‌پی‌تی کلمه‌ای به نام enrichment و غنی‌سازی وجود ندارد. من اصلا کاری به جنگ و دعواهای داخلی ندارم. یک بحث فنی و تخصصی می‌کنم.
ان‌پی‌تی می‌گوید right for peaceful nuclear technology؛ (حق استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای) هیچ چیزی بیشتر از این نیست. آنها هم می‌گویند ما این را رسما می‌نویسیم و اعلام می‌کنیم و قبول داریم که ما حق هسته‌ای ایران را برای تکنولوژی صلح‌آمیز هسته‌ای طبق عبارت ان‌پی‌تی قبول داریم. پس اینجا دعوایی نیست. ما می‌گوییم کلمه غنی‌سازی را بیاورید. آنها می‌گویند این کلمه در ان‌پی‌تی نیامده است؛ ما می‌گوییم این طبق ان‌پی‌تی قانونی است. درست است که نیامده است اما بالاخره کشورهای زیادی دارند. ان‌پی‌تی هم می‌گوید می‌توانید تولید سوخت داشته باشید. این هم بخشی از تولید سوخت است. آنها می‌گویند خیلی خوب ما می‌پذیریم که غیر قانونی نیست.
مثل بقیه کشورهایی که در عمل دارند و ما تحمل کرده‌ایم شما هم عملا داشته باشید ما تحمل می‌کنیم، ولی اینکه ما را مجبور کنید یک کلمه‌ای را بیاوریم که در متن ان‌پی‌تی نیست، هرچند مغایر با ان‌پی‌تی نیست، زیر بار نمی‌رویم و عین متن ان‌پی‌‌تی را می‌آوریمYour right for peaceful nuclear technology، عین جمله‌بندی ان‌پی‌تی را می‌آوریم. من به نظرم ما اصلا نباید وارد این دعوا شویم. اصلا هم نباید این را تبدیل کنیم به مساله داخلی. اگر قدرت‌های جهانی بپذیرند که در ایران غنی‌سازی در حد نیاز مصرف داخلی داشته باشد، این پیروزی جمهوری اسلامی است.
همین‌که تحمل کنند، قبول کنند، غنی‌سازی حتی محدود با بازرسی گسترده در خاک ایران صورت بگیرد و تحریم‌ها برداشته شود، این به نظر من نقطه کاملا پیروزی برای جمهوری اسلامی ایران است.
 چه تضمینی وجود دارد که طرف غربی این روند را ادامه دهد و بعدا زیر حرف‌های خود نزند؟
 توافق‌نامه نهایی می‌رود به تصویب شورای حکام آژانس می‌رسد. توافق‌نامه نهایی به تصویب شورای امنیت سازمان ملل می‌رسد.

طرف‌های غربی کدام تحریم‌ها را باید بردارند؟

 همه تحریم‌ها را باید بردارند. مذاکرات هسته‌ای است، مذاکرات حقوق بشر و تروریسم و پروسه صلح که نیست. تمام تحریم‌های سازمان ملل تحریم‌های هسته‌ای است.
قطعنامه‌های 1373 به بعد تحریم‌های هسته‌ای است. قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل می‌گوید، ایران قطعنامه‌های شورای حکام آژانس را نقض کرده است. رفرنس اصلی قطعنامه‌های شورای امنیت به نقض قطعنامه‌های شورای حکام آژانس است. در قطعنامه‌های کنگره آمریکا دو نوع قطعنامه وجود دارد. یک نوع قطعنامه‌ای که صرفا هسته‌ای است و یک نوع قطعنامه‌ای که حقوق بشر و هسته‌ای را هم قاطی کرده‌اند.
جمهوری اسلامی در حساس‌ترین شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی قرا گرفته است. تمام سیاسیون ایران، اصلاح‌طلب یا اصولگرا باید صرفا و صرفا به فکر منافع ملی ایران باشند نه به فکر جناحی. منافع ملی ایران در سه بعد تامین خواهد شد: اقتدار کامل رهبری، انسجام ملی و بهره‌برداری از فرصت‌هایی که در منطقه و جهان به وجود آمده است. برای ایران فرصت‌هایی استثنایی به وجود آمده است. استراتژی آمریکا مبنی بر خروج از خلیج‌فارس و منطقه خاورمیانه است. آمریکا ظرف 5 تا 10 سال آینده از نفت خاورمیانه مستقل می‌شود و خودش اولین تولیدکننده نفت می‌شود. بنابراین تئوری‌های 40 سال گذشته آمریکا که سلطه بر منطقه به خاطر نفت بود، دارد تمام می‌شود، چون دیگر به نفت احتیاجی ندارد. آمریکا ظرف 10 سال آینده باید از منطقه خارج شود. خلأ بزرگی در حال به وجود آمدن است. اگر انسجام ملی تحت سایه رهبری وجود داشته باشد منافع ملی ایران به قدری در منطقه و در سطح جهان گسترده است که اگر درست استراتژی تنظیم شود و درست بهره‌برداری شود، ایران قدرت بلامنازع منطقه می‌شود. به خاطر همین است که اسرائیل و اعراب وحشت کرده‌اند. به همین خاطر است که می‌خواهند تحریم‌ها و فشارها باقی بماند و به همین دلیل برخی اعراب و اسرائیل هنوز به دنبال حمله نظامی به ایران هستند. الان واقعا سیاسیون داخلی ما یک هوشیاری فوق‌العاده نیاز دارند. رمز موفقیت ما هم در انسجام و اتحاد ملی است به معنای واقع کلمه و تحت سایه رهبری آقا. معلوم نیست که در آینده چنین فرصتی ایجاد شود.

توافق ژنو نه فتح‌الفتوح است و نه ننگین
سید حسین موسویان، دیپلمات پیشین ایران، در گفت‌وگو با «ایسنا» نیز مواضع و دیدگاه‌هایش را درباره مباحث هسته‌ای و توافق ژنو بیان کرد. او می‎گوید ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت از اساس غیرقانونی بوده است؛ موسویان در این گفت‌وگو با اشاره به اظهارنظر یکی از فقهای کشور درباره متن توافق ژنو، خاطرنشان کرد: «این فقیه کشور که مسلط به زبان انگلیسی است در جلسه‌ای چند هفته پیش اظهار کردند که من فقهیم و کارم استدلال متون است و چند بار متن (توافق) را خواندم، اما استنباط نکردم که قدرت‌های بزرگ حق غنی‌سازی ایران را به رسمیت شناختند. البته حرف ایشان درست است، اما در متنی که فعلا وجود دارد پذیرش عملی غنی‌سازی در خاک ایران هم در دوره مذاکره و هم بعد از آن پذیرفته شده است و در درازمدت بعد از توافق نهایی هم وجود خواهد داشت. معتقدم نباید بر سر واژگان دعوا کنیم.» این عضو پیشین تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای درباره برخی عبارات و واژگان در «برنامه اقدام مشترک» که مبهم و محدودکننده فعالیت‌های هسته‌ای و برنامه غنی‌سازی ایران به نظر می‌آید، گفت: «به نظر در ارزیابی از توافق ژنو در کشور دچار افراط و تفریط شده‌ایم. عده‌ای معتقدند تیم مذاکره‌کننده همه چیز را داده است و توافق را ننگین و خیانت و مذاکره‌کنندگان کشور را عوام‌ترین افراد می‌دانند که از مذاکره چیزی نمی‌دانند، درحالی‌که مذاکره‌کنندگان 1+5 تیزترین و باهوش‌ترین دیپلمات‌ها بوده و هر چه خواستند به دست آورده‌اند. عده‌ای هم این توافق را فتح‌الفتوح تلقی می‌کنند و از آن به شکست 1+5 یا تسلیم قدرت‌های جهانی در مقابل ایران تعبیر می‌کنند، اما معتقدم توافق ژنو نه فتح‌الفتوح است و نه ننگین.  او همچنین با اشاره به قطعنامه 598 و تعبیر امام خمینی از آنکه «جام زهر» بود با بیان اینکه «قطعنامه 598 پیروزی برای کسی (عراق و ایران) نبود و جام زهر هم نبود»، ادامه داد: «با اینکه تعبیر جام زهر را حضرت امام (ره) فرمودند، اما نظر من این است که قطعنامه 598 جام زهر نبود. همین‌که عراق یک میلی‌متر از خاک ایران را نتوانست تصرف کند و ما نه در مقابل عراق که در مقابل یک دنیا ایستادیم، پیروزی بود. معتقدم باید ابعاد این پیروزی را برای مردم باز کنیم.» معاون پیشین شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد متاسفانه در کشور به شکلی افراطی با توافق ژنو برخورد می‌کنند که این برخورد روحیه مردم را نسبت به آن خراب می‌کند. باید به مردم صریح گفت که در مذاکره امتیاز می‌دهیم و امتیاز می‌گیریم. موسویان با اشاره به اهمیت حمایت مقام معظم رهبری از تیم مذاکره‌کننده در رسیدن به توافق تاکید کرد که اگر حمایت رهبری نبود، به این مرحله نمی‌رسیدیم و بعد از این هم اگر حمایت ایشان نباشد، به جایی نمی‌رسیم.

پ.ن: حرفی ندارم! به قول فامیل دور!
Heart
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

Heart
پاسخ
01-02-2014، 08:37 AM,
ارسال: #3
RE: اخبار توافق نامه ژنو ایران و آمریکا
اخبار ضد و نقیض درباره زمان و مکان مذاکرات هسته‌ای
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

 در پی انتشار گزارش‌های ضد و نقیض درباره مکان برگزاری دور بعدی مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5، آخرین نقل قول از یک مقام‌ ارشد ایرانی مبنی بر عدم تصمیم‌گیری نهایی در این باره است.
خبرگزاری فارس به نقل از عباس عراقچی، عضو ارشد هیات مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران گزارش کرده است که هنوز زمان دقیق و مکان گفت‌و‌گوهای تازه این کشور با گروه 1+5  مشخص نشده است. این در شرایطی است که خبرگزاری کیوتو در ژاپن، چهارشنبه به نقل از عراقچی از ادامه گفت‌و‌گوها در ژنو خبر داده بود. در روزهای گذشته، مقام‌های آمریکایی از توافق برای برگزاری دور تازه مذاکرات در نیویورک خبر داده بودند. جن ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا دوشنبه گذشته از توافق محمدجواد‌ظریف، وزیر امور خارجه ایران و کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و مذاکره‌کننده ارشد گروه 1+5 برای ادامه مذاکرات در نیویورک خبر داد. خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز به نقل از یک فرد نزدیک به هیات مذاکره‌کننده ایران که نامش را منتشر نکرد، از توافق برای برگزاری این مذاکرات در نیویورک خبر داد، اما مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران این خبر را رد کرده بود. این مذاکرات قرار است تا اواخر فوریه برگزار شود. ایران و گروه 1+5 پاییز گذشته در توافقی که با حضور همه وزرای خارجه شش کشور عضو این گروه به دست آمد، به راه حلی 6 ماهه برای کاهش اختلافات دست پیدا کردند. در پی این توافق، ایران از بیستم ژانویه، سی‌ام دی، غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانیوم را متوقف کرد و در عوض، بخشی از تحریم‌های این کشور به حالت تعلیق درآمد. از سوی دیگر یک مقام روسی از توافق میان ایران و گروه 1+5 بر سر زمان و مکان برگزاری دور بعدی مذاکرات هسته‌ای خبر می‌دهد، اتحادیه اروپا می‌گوید که هنوز هیچ توافقی حاصل نشده و گفت‌وگوها دراین باره همچنان ادامه دارد. خبرگزاری روسی اینترفکس روز جمعه، ۱۱ بهمن، به نقل از میخائیل‌اولیانوف، مقام ارشد وزارت امور خارجه روسیه، نوشت که دور بعدی مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 روز ۲۹ بهمن (۱۸ فوریه) در نیویورک برگزار می‌شود. اولیانوف حتی تاکید کرده است که طبق توافقات این مذاکرات در سطح «مسوولان سیاسی» انجام شود. با این حال مایکل مان، سخنگوی رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، با رد این گزارش به خبرگزاری رویترز گفته است: «مباحثات درباره زمان و مکان دور بعدی گفت‌وگوها با ایران همچنان ادامه دارد. زمانی که در این باره تصمیم گرفته شد، آن را اعلام خواهیم کرد.» پیش از این سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده بود که دور جدید مذاکرات هسته‌ای اواسط فوریه (اواخر بهمن) با حضور کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، و محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در نیویورک برگزار می‌شود. اگرچه ایران این خبر را تایید نکرده است، اما سخنان اخیر عباس عراقچی، مذاکره‌کننده ارشد ایران، حكایت از کلیدی بودن این دوره از مذاکرات دارد. عراقچی گفته است: «طی این مذاکره تکلیف همه چیز مشخص خواهد شد و دوره زمانی هم که ایران باید به توافق‌نامه ژنو در مورد فعالیت هسته‌ای پایبند باشد تعیین می‌شود.»
Heart
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

Heart
پاسخ
02-02-2014، 07:23 AM,
ارسال: #4
RE: اخبار توافق نامه ژنو ایران و آمریکا
محمدجواد ظریف خبر داد:
مذاکرات جامع هسته‌ای 29بهمن در وین
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

[تصویر:  6d2a335b275b261366f8a7f660533c9d.jpg]
ظریف در حاشیه نشست مونیخ: سیاستمداران آمریکایی اعتماد مردم ایران را جلب کنند
مذاکرات جامع هسته‌ای؛ 29 بهمن در وین
گروه دیپلماسی- مسوول سیاست خارجی اروپا و وزیر امور خارجه ایران اعلام کردند که مذاکرات ایران و کشورهای 1+5 برای دستیابی به یک توافق نهایی درباره برنامه هسته‌ای در وین، پایتخت اتریش، آغاز می‌شود.
به گزارش بی.‌بی.‌سی، کاترین اشتون و محمدجواد ظریف جداگانه خبر داده‌اند که این مذاکرات روز ۱۸ فوریه (۲۹ بهمن) در مقر سازمان ملل متحد در پایتخت اتریش آغاز می‌شود. مقر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در شهر وین است. این نخستین دور از مذاکرات ایران و کشورهای آمریکا، بریتانیا، روسیه، چین، فرانسه و آلمان برای دستیابی به یک توافق نهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران است.
ایران و کشورهای 1+5 در سوم آذر (۲۴ نوامبر) با حضور وزرای‌خارجه هر هفت کشور درباره یک توافق شش ماهه برای کاهش اختلافات به اتفاق نظر رسیدند.
انتظار دو طرف این بوده است که در این شش ماه، شرایط برای دستیابی به توافق بر سر حل و فصل دائمی پرونده اتمی ایران فراهم شود.بر اساس توافق ژنو، ایران از ۲۰ ژانویه (۳۰ دی) غنی‌سازی ۲۰‌درصدی اورانیوم را متوقف کرد و در برابر، بخشی از تحریم‌های ایران به حالت تعلیق درآمد.
کاترین اشتون و محمدجواد ظریف که برای شرکت در اجلاس امنیتی در شهر مونیخ به سر می‌برند، جمعه شب در حاشیه آن نشست با یکدیگر دیدار کرده‌اند. زمان و مکان دور بعدی مذاکرات اتمی پس از این دیدار اعلام شده‌است.
در روزهای گذشته منابعی از توافق برای برگزاری دور تازه مذاکرات در نیویورک خبر داده بودند و مقام‌های آمریکایی هم آن را تایید کردند.پس از آن «ایرنا» - خبرگزاری رسمی دولت جمهوری اسلامی- نیز به نقل از یک فرد نزدیک به هیات مذاکره‌کننده ایران که نامش را منتشر نکرد، از توافق برای برگزاری این مذاکرات در نیویورک خبر داد، اما پس از آن مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، گفت هنوز مکان و زمان مذاکرات مشخص نشده است.همزمان سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز تایید کرده است که مذاکرات در وین برگزار خواهد شد.
پیش‌تر از احتمال برگزاری این مذاکرات در ژنو هم سخن به میان آمده بود اما مقامات ایرانی تاکید کرده بودند که زمان و مکان مذاکرات معلوم نیست.محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران اواخر دی‌ماه گفت که مذاکرات گام نهایی ایران و گروه 1+5 «دشوار» خواهد بود.این در شرایطی است که محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در حاشیه نشست امنیتی مونیخ به «ایرنا» و سیمای جمهوری اسلامی ایران، گفت: «سیاستمداران آمریکایی به جای خدشه دار کردن اعتمادها از فرصت بی‌نظیر ایجاد شده برای جلب اعتماد مردم ایران استفاده کنند.»
ایرنا هم می‌گوید وزیر خارجه ایران یازدهم بهمن گفته است: «سیاستمداران آمریکایی باید به این نکته توجه داشته باشند که مردم ایران به سیاست‌های آمریکا کاملا بی‌اعتماد هستند.»
او ابراز امیدواری کرده است که طرف‌های گفت‌وگو با ایران «واقف باشند با فشار وارد کردن به ایران به نتیجه نخواهند رسید.»
این در حالی است که باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا نیز گفته است احتمال شکست در رسیدن به توافق نهایی با ایران وجود دارد ولی باید فرصت داد که این مسیر هم آزموده شود.

سفر اوباما به عربستان با محوریت برنامه هسته‌ای ایران

همزمان روزنامه وال ‌استریت ژورنال از سفر قریب‌الوقوع باراک اوباما، رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده، به عربستان سعودی خبر داد؛ سفری که قرار است با هدف کاهش تنش‌ میان واشنگتن و ریاض بر سر سیاست‌های آمریکا در قبال برنامه اتمی ایران و جنگ داخلی سوریه انجام شود.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، این نشریه روز جمعه، ۱۱ بهمن، به نقل از برخی منابع مطلع در دولت عربستان سعودی نوشت که اوباما در سفر خود به عربستان که ماه آینده میلادی (مارس) انجام می‌شود با ملک عبداله ملاقات خواهد کرد.
یک مقام ارشد دولت عربستان سعودی که وال استریت ژورنال نام او را منتشر نکرده‌است، می‌گوید: سفر اوباما به‌دلیل آن انجام می‌شود که روابط آمریکا و عربستان اکنون «رو به وخامت می‌رود» و اعتماد متقابل میان آنها کاهش می‌یابد.
ریاض از متحدان اصلی واشنگتن در منطقه به شمار می‌رود، اما مناقشه هسته‌ای ایران و روش باراک اوباما برای حل و فصل آن انتقادات مقامات عربستان سعودی را در پی داشته است تا جایی که اواخر مهرماه، خبرگزاری رویترز گزارش داد که شاهزاده بندر بن سلطان، رئیس دستگاه اطلاعاتی سعودی بر کاهش سطح روابط دو کشور تاکید کرده‌است.پیش از آن نیز برخی «اسناد محرمانه‌» دولت آمریکا که سایت ویکی‌لیکس ادعا می‌کرد به آنها دست یافته است، نشان می‌داد پادشاه عربستان حتی خواستار حمله نظامی ایالات متحده به تاسیسات هسته‌ای ایران شده است تا ایران نتواند به سلاح هسته‌ای دست یابد.
اما در این میان، جنگ داخلی سوریه هم به اختلافات میان ریاض و واشنگتن دامن زده‌است، به‌ طوری که گزارش رسانه‌های جهانی حکایت از آن دارد عربستان به این خاطر عضویت موقت در شورای امنیت سازمان ملل متحد را رد کرده‌است.
وال استریت ژورنال می‌نویسد: عبداله، پادشاه عربستان، در نشست خود با باراک اوباما، می‌خواهد از او جویا شود که چرا تصمیم گرفت به سوریه حمله هوایی نکند و به این ترتیب موجب تقویت حکومت بشار اسد بشود.اوباما پیش از این استفاده از سلاح شیمیایی در جنگ داخلی سوریه را خط قرمز نامیده بود، اما زمانی که گزارش‌ها درباره حمله شیمیایی در سوریه منتشر شد، رئیس‌جمهوری آمریکا تصمیم گرفت به جای حمله نظامی به دمشق، آن را وادار به نابودی سلاح شیمیایی خود کند.
این رخداد و دیگر سیاست‌های آمریکا در قبال جنگ داخلی سوریه، باعث شده‌است که ریاض واشنگتن را به بی‌عملی متهم سازد.
نباید درخواست‌ جدیدی از تهران مطرح شود
همزمان یک مقام وزارت امور خارجه روسیه از کشورهای عضو گروه 1+5 خواست که درخواست‌های جدیدی از تهران مطرح نکنند.به گزارش «ایسنا» میخائیل اولیانوف، رئیس دپارتمان امنیت و خلع سلاح وزارت امور خارجه روسیه روز جمعه گفت: «ما از شرکایمان می‌خواهیم که از ارائه درخواست‌های جدیدی که می‌توانند اعتماد به دست آمده را تضعیف کنند و وضعیت را به خانه اول بازگردانند، خودداری کنند.»
به گزارش خبرگزاری هند و آسیا، این دیپلمات روس از همه طرف‌های دخیل در مذاکرات ایران و گروه 1+5 (انگلیس، روسیه، فرانسه، چین، ‌آمریکا و آلمان) خواست که به توافق موقتی که در تاریخ 24 نوامبر 2013 در ژنو حاصل شد، پایبند باشند.
اولیانوف تاکید کرد که کارهای زیادی پیش رو قرار دارد تا پارامترهای مختلف در زمینه برنامه هسته‌ای ایران هماهنگ‌سازی شود و منافع و رویکردهایی که کمی با یکدیگر تضاد دارند به هم نزدیک شوند.
استقبال سران «سلاک» از توافق هسته‌ای
از سوی دیگر، جامعه کشورهای آمریکای لاتین و حوزه دریای کارائیب(سلاک)، در پایان نشست دوروزه سران خود که با حضور 33 کشور آمریکای لاتین و کارائیب برگزار شد، در بیانیه خود از توافق ایران و گروه 1+5 در موضوع هسته‌ای استقبال کردند.
به گزارش «ایسنا» این نشست چهارشنبه و پنجشنبه، در هاوانا، مرکز کوبا برگزار شد و بیانیه‌ای به عنوان سند پایانی این اجلاس، به تصویب اعضا رسید که یکی از بندهای این سند به موضوع برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران و گروه 1+5 اختصاص یافته است. در بخشی از این بیانیه آمده‌است: «با رضایتمندی از توافق اولیه میان ایران و گروه 1+5 در ژنو بر سر برنامه هسته‌ای ایران، استقبال می‌کنیم. توافقی که نشان می‌دهد گفت‌وگو و مذاکره راه‌های پایان بخشیدن به اختلافات میان دولت‌ها است. همچنین امیدواری خود را نسبت به اینکه در آینده به راه‌حلی پایدار و عادلانه برای این موضوع برسد، ابراز می‌داریم.»
در ادامه این بیانیه آمده‌است: «بر حقوق مسلم همه دولت‌های عضو ان. پی. تی برای توسعه، تحقیق، تولید و استفاده از انرژی هسته‌ای با مقاصد صلح‌آمیز بدون هیچ‌گونه تبعیضی همراه با خلع سلاح و عدم اشاعه به عنوان دو ستون اصلی قرارداد منع گسترش تسلیحات هسته‌ای ان. پی. تی» که همه اعضای سلاک عضو آن هستند، تاکید می‌کنیم و آن را به تصویب می‌رسانیم. دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
Heart
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

Heart
پاسخ
02-02-2014، 07:34 AM,
ارسال: #5
RE: اخبار توافق نامه ژنو ایران و آمریکا
درخواست جک استراو از وزارت خارجه بريتانيا
سفارت انگليس را در ایران بازگشایی کنید
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

بریتانیا باید روابط کامل دیپلماتیک خود را با ایران ظرف مدت چند ماه برقرار کند. جک استراو، وزیر خارجه سابق انگلیس که کمک موثری در بهبود روابط دوجانبه بوده، این را می‌گوید. او در گفت و گو با فایننشال تایمز که پس از سفر اخیرش به تهران انجام شد، گفت: «وزارت خارجه باید در نزدیک‌ترین زمان ممکن سفارت خود را در تهران بازگشایی کند.»
استراو گفت: «دولت باید به سختی برای عادی‌سازی روابط تلاش کند و آن را در اولویت دستور کار خود قرار دهد. البته ممکن است به جای چند ماه، چند هفته طول بکشد اما من شخصا امیدوارم تا پیش از پایان سال جاری میلادی این اتفاق بیفتد.»
انگلیس سفارت خود در ایران را در سال 2011 تعطیل کرد. پس از اینکه گروه‌هایی از معترضان به ساختمان سفارت در تهران حمله کردند و لندن نیز تهران را متهم کرد که در تامین امنیت دیپلمات‌هایش عملکرد مطلوبی نداشته است.اما اخیرا روابط ایران و انگلیس دوباره در سیر صعودی قرار گرفته است. پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی و توافق هسته‌ای مقدماتی، ایران و انگلیس پیشرفت قابل‌ملاحظه‌ای در روابط خود داشته‌اند.استراو در سفر ماه ژانویه خود به ایران که همراه با هیاتی از پارلمان بریتانیا انجام شد، گامی بزرگ در جهت بازسازی روابط دیپلماتیک برداشت. این هیات برای نخستین بار پس از پنج سال به ایران سفر کرد.به گزارش فایننشال تایمز، ایران تمایل زیادی برای بازگشایی سفارت انگلیس در تهران داشته است، اما وزارت خارجه انگلیس در این مورد محتاط است و می‌گوید: در مورد تامین امنیت دیپلمات‌هایش نگران است. با این حال ویلیام هیگ، وزیر خارجه انگلیس یک کاردار غیر مقیم معرفی کرده است.وزارت خارجه انگلیس می‌گوید: پیشرفت در روابط دوجانبه حاصل شده است، اما این روند تدریجی و گام به گام خواهد بود و هنوز هیچ تصمیمی برای بازگشایی سفارت اتخاذ نشده است. از سوی دیگر کاردار غیر مقیم به مذاکرات خود با ایران در خصوص پاره‌ای از موارد شامل شرایطی که در آن امکان بازگشایی سفارت وجود دارد، مذاکره می‌کند.
استراو از جمله چهره‌های سیاسی انگلیس است که همواره برای برقراری روابط نزدیک‌تر با ایران تلاش کرده است و می‌گوید پس از اینکه از ایران بازگشته، بیش از هر زمان دیگری مجاب شده که روحانی یک شریک قابل اطمینان برای مذاکره است. او گفت: «من روحانی را شخصا می‌شناسم و زمانی که وزیر خارجه بودم با او کار کردم. از نحوه بیان افراد می‌توان دریافت که از کجا آمده‌اند و کجا ایستاده‌اند و در مورد روحانی هر دو موضوع صدق می‌کند.»
وزیر خارجه اسبق انگلیس گفت: «دولت جدید ایران روی مساله اقتصاد متمرکز است و این تضمینی برای امکان دستیابی به توافق هسته‌ای است، هرچند که مخالفت‌هایی با این توافق وجود دارد.» استراو ادامه داد: «اغلب وزرای ایرانی که من با آنها صحبت کردم مساله اقتصاد را در اولویت می‌دانستند.»
او همچنین در مورد آن دسته از افراد که انگیزه روحانی را برای مذاکره با حسن نیت، زیر سوال می‌برند نیز گفت: «این اشتباه است. به نظر می‌رسد اشاره روحانی به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل بود که روحانی را گرگی در لباس میش توصیف کرده بود.» وزیر خارجه اسبق انگلیس اسرائیلی‌ها را روشن‌ترین تهدید علیه توافق هسته‌ای دائم با ایران توصیف کرد. او گفت: لابی آیپک نتانیاهو قوی است. اما در صورتی که توافق به شکست برسد، چشم‌اندازی پیش رو خواهد بود که هیچ‌کس خواستار آن نیست و آن ایران تندروتر است.

پ.ن: ماه همیشه پشت ابر نمیمونه. در ضمن با های و هوی کردن و توهین به اعتقادات هر چند غلط مردم نمیشه کاری کرد. به قول ژاپنی ها کسی که نمیتونه هیچ غلطی بکنه شعار میده. آقای روحانی نشون داد که میشه بی ادعا وظایفمون را انجام بدیم حتی اگر رییس جمهور باشیم. میشه رییس جمهور بود و دزدی نکرد! میشه رییس جمهور بود و فامیل بازی نکرد. میشه رییس جمهور بود و شعار عدالت با فتحه نداد و عدالت اجتماعی را رعایت کرد. میشه رییس جمهور باشی در عین حال که انسانیتت را هم حفظ کنی.
Heart
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

Heart
پاسخ
02-02-2014، 07:35 AM,
ارسال: #6
RE: اخبار توافق نامه ژنو ایران و آمریکا
ولی نصر: ایران در مسیر تبدیل شدن به قدرت بزرگ منطقه‌ای است
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

یک کارشناس ایرانی- آمریکایی تاکید کرد که اگر مذاکرات اتمی تهران با غرب به همین منوال پیش رود، ایران در عرض دو سال آینده به بازیگر مهم منطقه‌ای تبدیل خواهد شد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، «ولی‌ رضا نصر» از کارشناسان برجسته مسائل خاورمیانه آمریکایی اظهار کرد که بهار عربی که به عنوان یک فرآیند امیدوارکننده آغاز شد، بعضا به تشدید درگیری‌های میان شیعه و سنی با یک خروجی نامعلوم تبدیل شده است.او که در نشستی در وین اتریش سخنرانی می‌کرد، اظهار کرد که از بهار عربی تنها یک شرایط وخیم اقتصادی باقی مانده است. از سوی دیگر حالا در کشورهای عربی نگرانی قدرت گرفتن دوباره تروریسم به وجود آمده است. در جعبه خشونت با انگیزه‌های مذهبی بار دیگر در منطقه باز شده است. مذاکراتی مانند کنفرانس ژنو2 که روز جمعه بدون نتیجه پایان یافت هم نمی‌تواند درگیری‌ها در سوریه را متوقف کند. در این میان و در چنین شرایطی ایران در یک موقعیت غیرمنتظره قدرتمند قرار دارد. اگر مذاکرات اتمی ایران با غرب به همین منوال پیش رود، احتمال این امر بسیار بالا است که ایران در عرض دو سال آینده به بازیگر بزرگ منطقه‌ای تبدیل شود و نقش تعیین‌کننده‌ای در آینده سوریه ایفا کند.

پ.ن: با لختی بازی و تمسخر رسانه های جهانی نمیتوان قدرت ایران را نشان داد بلکه سیاست و دیپلماسی همان است که تا امروز در دولت تدبیر و امید اجرا شده است. امید است که تا ابد به تعهدات خود پایدار بمانند.
Heart
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

Heart
پاسخ
02-02-2014، 07:38 AM,
ارسال: #7
RE: اخبار توافق نامه ژنو ایران و آمریکا
آزادسازی دلارهای ایران کلید خورد
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

 عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران و معاون وزیر امور خارجه، دیروز درباره اولین قسط بازپرداخت دارایی‌های مسدود شده ایران، گفت: این قسط به یکی از بانک‌های سوئیس واریز شده ‌است و روز دوشنبه (فردا) و پس از پایان تعطیلات آخر هفته در اروپا و آمریکا از طریق این کشور پرداخت خواهد شد. واریز دارایی‌های مسدودشده ایران به مبلغ 2/4 میلیارد دلار، مهم‌ترین تعهد غرب در توافق هسته‌ای ژنو در برابر تعلیق داوطلبانه بخش‌هایی از برنامه غنی‌سازی ایران بود که قسط اول آن به مبلغ 550 میلیون دلار فردا، دوشنبه، به ایران باز خواهد گشت.
غرب نخستین تعهد خود را انجام داد
آزادسازي دلارهاي ایران كليد خورد

گروه دیپلماسی- عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران و معاون وزیر امور خارجه، دیروز درباره اولین قسط بازپرداخت دارایی‌های مسدود شده ایران گفت که این قسط به یکی از بانک‌های سوئیس واریز شده‌ است و روز دوشنبه (فردا) و پس از پایان تعطیلات آخر هفته در اروپا و آمریکا از این طریق به ایران پرداخت خواهد شد.
واریز دارایی‌های مسدود شده ایران به مبلغ 2/4 میلیارد دلار مهم‌ترین تعهد غرب در توافق هسته‌ای ژنو در برابر تعلیق داوطلبانه بخش‌هایی از برنامه غنی‌سازی ایران بود که به نظر می‌رسد قسط اول آن به مبلغ 550‌میلیون دلار فردا دوشنبه به ایران باز خواهد گشت. در همین‌باره، عباس عراقچی، معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه در حاشیه مراسم ترحیم خواهر مرتضی بانک، معاون کل سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری در پاسخ به پرسش «ایرنا» درباره پرداخت اولین قسط از دارایی‌های مسدود شده ایران به دلیل همزمانی روز شنبه با تعطیلات آخر هفته در کشورهای اروپایی و آمریکا گفت پول روز دوشنبه واریز خواهد شد. عراقچی در همین‌باره افزود: «تا آنجا که اطلاع دارم همه اقدامات لازم انجام شده و نقل و انتقالات صورت گرفته و پول به حساب مربوطه در سوئیس واریز شده‌است.»
عراقچی در عین حال تاکید کرد: «به دلیل تعطیلات آخر هفته در اروپا (روزهای شنبه و یکشنبه) عملیات بانکی انتقال آن به حساب بانک مرکزی روز دوشنبه انجام می‌شود. بنابراین از نظر ما هیچ مشکل خاصی وجود ندارد.» براساس توافق ژنو یا همان «برنامه اقدام مشترک ایران و 1+5، مبلغ 2/4 میلیارد دلار از دارایی‌های مسدود شده ایران ناشی از درآمدهای نفتی طبق جدول زمان‌بندی مشخص‌ شده‌ای در هشت قسط آزاد خواهد شد. بر این اساس، نخستین قسط در اول فوریه (12 بهمن) به مبلغ 550 میلیون دلار به حساب مربوطه در سوئیس واریز شده است.
قسط دوم در اول مارس (10 اسفند) به مبلغ 450‌میلیون دلار، قسط سوم در 7 مارس (16 اسفند)به مبلغ 550 میلیون دلار، قسط چهارم در 10 آوریل (21 فروردین 93) به مبلغ 550 میلیون دلار، قسط پنجم 15 آوریل (26 فروردین)450 میلیون دلار و قسط‌های ششم، هفتم و هشتم به ترتیب در تاریخ‌های 14 مه‌(24 اردیبهشت)، 17 ژوئن (27 خرداد) و 20‌‌ژوئیه (20 تیر 93) هر یک به مبلغ 550‌میلیون دلار پرداخت خواهد شد.
عضو ارشد تیم مذاکره هسته‌ای همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا مکان مذاکرات جامع از نیویورک به وین تغییر کرد؟ گفت: «اخبار پیشین هیچ کدام مستدل و قطعی نبود. تنها قرار بود مذاکرات در یکی از مقرهای سازمان ملل برگزار شود.»
عراقچی در عین حال گفت: «شرایط سیاسی در نیویورک برای برگزاری مذاکرات چندان آمادگی برای این منظور نداشت و از سوی دیگر ژنو در 11 فوریه میزبان دور بعدی مذاکرات نمایندگان دولت سوریه و معارضان است که خیلی مطلوب نبود مذاکرات تداخل یابد؛ از این رو، وین مناسب‌ترین مکان برای برگزاری مذاکرات آتی ایران و 1+5 است.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران تاکید کرد: «محل خیلی مهم نیست، محتوای مذاکرات مهم است که امیدواریم نتیجه بخش باشد.» معاون وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسشی دیگر درباره سطح مذاکرات 28 بهمن ماه در وین، پایتخت اتریش گفت: «مذاکرات با حضور محمد جواد ظریف، وزیرامورخارجه و خانم کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا آغاز می‌شود و مدیران سیاسی وزارت خارجه هر هفت کشور نیز حضور خواهند داشت.» او همچنین درباره اینکه آیا ایران این دور از مذاکرات را براساس طرح جامعی که از قبل ارائه کرده بود، ادامه می‌دهد یا اینکه طرفین با پیشنهادهای جدی وارد مذاکره می‌شوند، گفت: «مسلما در هر دوره‌ای ما ایده‌ها و پیشنهادات جدیدی ارائه خواهیم داد اما اصول ما در مذاکرات مشخص بوده و آن دفاع از حقوق مسلم ملت ایران است.»
Heart
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

Heart
پاسخ
17-02-2014، 06:42 PM,
ارسال: #8
RE: اخبار توافق نامه ژنو ایران و آمریکا
هیأت‌های مذاکره‌کننده 1+5 وارد وین شدند


[تصویر:  adcac034938a7717f4913d5f17447848.jpg]
به جز هیأت مذاکره‌کننده چینی، تمام هیأت‌های مذاکره‌کننده 1+5 هم‌اکنون در وین به‌سر می‌برند.

 تا به این لحظه به جز هیات مذاکره‌کننده چینی، تمام هیات‌های مذاکره‌کننده 1+5 وارد پایتخت اتریش شده‌اند. وندی شرمن، معاون سیاسی وزیر امور خارجه آمریکا، همچون گذشته در راس هیات مذاکره‌کننده آمریکایی قرار دارد.

مذاکرات جامع ایران و 1+5 قرار است فردا در وین آغاز شود. امشب نیز محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان با کاترین اشتون، مسئول هماهنگی سیاست خارجه اتحادیه اروپا بر سر میز شام حاضر خواهد شد.

همچنین گفته می‌شود که ظریف فردا با وزیر امور خارجه اتریش نیز دیدار و گفتگو خواهد کرد.
Heart
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

Heart
پاسخ
18-02-2014، 12:16 PM,
ارسال: #9
RE: اخبار توافق نامه ژنو ایران و آمریکا
ایران نقض‌کننده‌کاری‌که شروع کرده است، نخواهد بود
[تصویر:  d4684ac981d1f0249151ce6e3db423e1.jpg] حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح ديروز در دیدار هزاران نفر از مردم تبریز و شهرهای مختلف استان آذربایجان شرقی ضمن تشکر فراوان از آحاد ملت بزرگ ایران به‌خاطر نمایش شکوه و عظمت اقتدار ملی، در راهپیمایی 22 بهمن و جشن سی و پنج سالگی انقلاب اسلامی، «استقامت و وحدت» را 2 پیام اصلی راهپیمایی امسال دانستند و گفتند: ملت ایران در راهپیمایی 22 بهمن و در پاسخ به گستاخی، زیاده‌خواهی، بی‌ادبی و پررویی مقامات آمریکایی حضوری متراکم‌تر و پرشورتر داشت و اعلام کرد، به هیچ وجه تسلیم زورگویی و باج خواهی آمریکا نخواهد شد.


رهبر معظم انقلاب در دیدار پرشور هزاران نفر از مردم آذربایجان شرقی:

ايران نقض‌كننده كاري كه شروع كرده‌است، نخواهد بود




به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني دفتر مقام معظم رهبري، در این دیدار که در آستانه سی و ششمین سالگرد قیام تاریخی مردم تبریز در 29 بهمن سال 1356 برگزار شد، رهبر انقلاب اسلامی سخنان خود را با تشکر از حضور شورانگیزتر و گسترده‌تر مردم در راهپیمایی 22 بهمن امسال آغاز کردند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: زبان از توصیف و تقدیر و تشکر از ملت بزرگ ایران عاجز است؛ اما در درجه اول در مقابل خداوند متعال که محول دل‌ها و مقلب نیت‌ها و عزم‌ها است، سجده شکر به‌جا می‌آوریم و در درجه بعد از آحاد ملت ایران در سراسر کشور به‌دلیل ارائه چهره‌ای برجسته، شکوفنده و زنده از انقلاب اسلامی در روز 22 بهمن، به جهانیان، صمیمانه تشکر می‌کنم.
ایشان سپس با اشاره به قیام تاریخی 29 بهمن مردم تبریز، این حادثه را دارای درس‌ها و عبرت‌های متعدد دانستند و افزودند: اولین درس قیام 29 بهمن، «نمایش ویژگی‌ها و خصلت‌های برجسته مردم تبریز و آذربایجان» بود.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: ایمان عمیق دینی، غیرت دینی، شجاعت، موقع‌‌شناسی و اقدام به هنگام، پیشرو و صف‌شکن بودن و انجام کارهای نوآورانه در راه اهداف، خصلت‌های برجسته مردم تبریز و آذربایجان است که حادثه 29 بهمن، آنها را مجسم کرد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، دومین درس قیام 29 بهمن را، «نشان دادن پیوستگی و ارتباط بخش‌ها و اقوام مختلف کشور» برشمردند و گفتند: اقوام مختلف ایرانی، به‌واسطه حاکمیت ایران اسلامی، در زیر پرچم اسلام و نام زیبای ایران قرار گرفته‌اند و همه دارای پیوستگی و اتصال با یکدیگر هستند و این، همان نقطه‌ای است که بدخواهان ملت ایران، روی آن متمرکز شده‌اند و می‌خواهند اقوام ایرانی را مقابل هم قرار دهند.
ایشان همه مردم و مسوولان را به هوشیاری در قبال این موضوع فراخواندند و خاطرنشان کردند: هیچ‌گاه نباید پیام اتحاد و همدلی و همگامی قیام 29 بهمن از یاد برود.
رهبر انقلاب اسلامی، «معجزه اراده ملت» را پیام سوم قیام 29 بهمن تبریز دانستند و تاکید کردند: این قیام نشان داد که هیچ مانع و قدرت بزرگی نمی‌تواند در مقابل اراده راسخ یک ملت، مقاومت کند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه به تحلیل چرایی حضور گسترده‌تر و پرشورتر مردم در راهپیمایی 22 بهمن امسال و پیام‌های این راهپیمایی پرداختند.
ایشان با اشاره به محاسبات و گزارش‌های نسبتا دقیق افراد خبره از میزان حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن در سال‌های مختلف گفتند: براساس گزارش‌های کارشناسی و دقیق، جمعیت مردم در راهپیمایی امسال در سراسر کشور، متراکم‌تر از سال گذشته بود و این واقعیت نشان‌دهنده این است که جشن سالگرد انقلاب اسلامی، همانند خود انقلاب، پدیده‌ای بی‌نظیر است.
رهبر انقلاب اسلامی برگزاری جشن انقلاب اسلامی به‌وسیله مردم و در نقاط مختلف کشور و آن هم در سی و پنج سالگی انقلاب برخلاف مراسم خشک و رسمی کشورهای دیگر را پدیده‌ای عجیب و شگفت‌آور خواندند و خاطرنشان کردند: برخلاف تبلیغات و تحلیل‌های غیرواقعی رسانه‌های بیگانه، اتاق‌های فکر آنها متوجه پیام این حضور و انگیزه و ایمان و همچنین شعارهای مردم می‌شوند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: شعارهای مردم در راهپیمایی 22 بهمن حاوی 2 پیام اصلی «استقامت و وحدت» بود.
ایشان در تبیین پیام استقامت و ایستادگی بر آرمان‌ها گفتند: انقلاب اسلامی دارای «آرمان‌های ایجابی» و «آرمان‌های سلبی» است. آرمان‌های ایجابی آن، عمل به تعالیم اسلام، تحقق عدالت اجتماعی، حضور مردمی در صحنه‌ و حوادث مختلف، اقتصاد مستقل، فرهنگ غیروابسته و اصیلِ ایرانی – اسلامی، پناه دادن به مظلوم و مقابله با ظالم، پیشرفت کشور، برجستگی علمی و پیش قدمی در اخلاق و معنویت است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، تسلیم نشدن در مقابل زورگویی و باج خواهی نظام سلطه را که مظهر آن آمریکا است، آرمان سلبی انقلاب اسلامی خواندند و تاکید کردند: ملت ایران در 22 بهمن امسال اعلام کرد که تسلیم زورگویی و باج خواهی آمریکا نخواهد شد.
ایشان با انتقاد از برخی تلاش‌ها برای معرفی یک چهره غیرواقعی از آمریکا به مردم گفتند: برخی افراد تلاش دارند با بزک کردن چهره آمریکا، زشتی‌ها، خشونت‌ها و وحشت آفرینی‌ها را از این چهره بزدایند و دولت آمریکا را دولتی علاقه‌مند به مردم ایران و انسان‌دوست معرفی کنند، اما تلاش این افراد به نتیجه نخواهد رسید.
رهبر انقلاب اسلامی به سابقه سیاه دولت آمریکا در مدت حداقل هشتاد سال اخیر اشاره کردند و افزودند: به راه‌انداختن جنگ‌های خونین و کشتار انسان‌های بیگناه، حمایت از دیکتاتورهای ظالم در نقاط مختلف جهان، حمایت از تروریسم بین‌المللی، حمایت از تروریسم دولتی که مظهر آن رژیم جعلی، غاصب و جنایتکار صهیونیستی است، حمله به عراق و کشتار حداقل ده‌ها هزار نفر از مردم، حمله به افغانستان، راه‌اندازی شرکت‌های آدم‌کشی و ترور همچون بلک‌واتر و راه‌اندازی گروه‌های تندروی تکفیری و حمایت از آنها، بخشی از سیاهه اعمال آمریکا است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تاکید کردند: چگونه می‌توان این چهره زشت و جنایتکار را در مقابل ملت ایران، با بزک تغییر داد.
ایشان به سابقه اقدامات خصمانه دولت آمریکا بر ضد ملت ایران نیز اشاره کردند و افزودند: ملت ایران از کودتای 28 مرداد سال 1332 تا سال 1357 و از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون همواره با خباثت‌ها، آزارها، توطئه‌ها و تحریم‌های آمریکا مواجه بوده است که آخرین مورد آن حمایت وقاحت‌آمیز رئیس‌جمهور آمریکا از فتنه‌گرانِ سال 88 بود و اخیرا هم بار دیگر اعلام حمایت کردند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: این فهرست، تنها گوشه‌ای از بدکاری‌های دولت آمریکا در قبال ملت ایران است که اکنون نیز ادامه دارد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با یادآوری سخنان خود در آغاز سال در مشهد مقدس گفتند: تصور برخی دولتمردان دولت قبلی و همچنین برخی دولتمردان دولت فعلی، این است که اگر ما در قضیه هسته‌ای، با آمریکا مذاکره کنیم، موضوع حل می‌شود. من هم به‌دلیل اصرار آنها بر مذاکره درخصوص موضوع هسته‌ای، گفتم مخالفتی ندارم؛ اما همان موقع هم تاکید کردم که خوش‌بین نیستم.
ایشان افزودند: نشانه‌های خوش‌بین نبودن، اکنون در حال آشکار شدن است و دلیل بارز آن هم، اظهارات سخیف و توهین آمیز سناتورها و مقامات آمریکایی بر ضد ملت ایران است.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: البته ملت ایران در راهپیمایی 22 بهمن امسال، پاسخ این اهانت‌ها را داد و به مقامات آمریکایی تودهنی زد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: یکی از علت‌های حضور گسترده‌تر و پرشورتر ملت در راهپیمایی 22 بهمن، گستاخی، زیاده‌خواهی، بی‌ادبی و پررویی مقامات آمریکایی بود که مردم با غیرت دینی خود به صحنه آمدند تا به دولت آمریکا اعلام کنند که دچار اشتباه محاسبه نشود؛ زیرا مردم در صحنه هستند.
ایشان افزودند: پیام ملت ایران در راهپیمایی 22 بهمن، به همه مسوولان و زحمت کشان اداره امور داخلی و خارجی کشور، این بود که ملت ایران ایستاده است و مسوولان نباید در مواجهه با دشمن، احساس ضعف کنند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تاکید‌های مکرر قبلی خود مبنی‌بر اینکه موضوع هسته‌ای، بهانه‌ای بیش نیست، خاطرنشان کردند: اگر روزی بر فرض محال هم، موضوع هسته‌ای مطابق خواسته آمریکا، حل شود، آمریکایی‌ها مسائل دیگر را پیش خواهند کشید و اکنون نیز همه شاهد هستند که سخنگویان دولت آمریکا از موضوعات حقوق بشر و توانایی موشکی و دفاعی ایران، سخن به میان می‌آورند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: آیا آمریکایی‌ها واقعا خجالت نمی‌کشند که نام حقوق بشر را می‌آورند؛ زیرا هرکسی که در دنیا مدعی حقوق بشر باشد، آمریکایی‌ها با این همه فضاحت، نباید حتی اسم حقوق بشر را بر زبان بیاورند.
ایشان با اشاره به اقدامات خلاف حقوق بشر آمریکا از جمله در زندان‌های گوانتانامو و ابوغریب، کمک به تروریست‌های معروف جهان و عهد شکنی‌ها و دروغگویی‌ها افزودند: آمریکایی‌ها با این پرونده قطور و سیاه، باید از آوردن نام حقوق بشر، دچار شرم و حیا شوند؛ اما همچنان وقیحانه مدعی حقوق بشر هستند.
رهبر انقلاب اسلامی درخصوص مذاکرات هسته‌ای خاطرنشان کردند: کاری که وزارت امور خارجه و مسوولان دولتی درخصوص مذاکرات هسته‌ای آغاز کرده‌اند، ادامه پیدا خواهد کرد و ایران نقض‌کننده کاری که شروع کرده است، نخواهد بود، اما همه بدانند که دشمنی آمریکا با اصل انقلاب اسلامی و اسلام است و این دشمنی، با مذاکرات پایان نخواهد یافت.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تاکید کردند: تنها راه علاج این دشمنی تکیه بر اقتدار ملی و توان داخلی و مستحکم‌تر کردن ساخت درونی کشور است.
ایشان با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در آینده بسیار نزدیک، افزودند: راه‌حل مشکلات کشور، اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و تکیه به درون و چشم ندوختن به بیرون است.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به ثروت‌های کم‌نظیرِ طبیعی و انسانی کشور به‌ویژه ذخایر فراوان نفت و گاز و نیاز دنیا به ایران، خاطرنشان کردند: همه دیدند که کشورهای خارجی با مشاهده یک لبخند در ایران، برای حضور در کشور هجوم آوردند؛ بنابراین آمریکایی‌ها نمی‌توانند برای همیشه روی لجبازی خود مقاومت کنند و اگر ما بر توان خود تکیه کنیم، استقامت آنها در هم خواهد شکست.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: تا وقتی که چشم ما به دست دیگران یا به کاهش تحریم‌ها یا اظهارات مقامات آمریکایی دوخته شده باشد، به جایی نخواهیم رسید.
ایشان گفتند: من اصرار دارم که مسوولان به نیروی داخلی تکیه و به مردم اعتماد کنند تا این سرچشمه فیاض و تمام نشدنی در داخل، خروشان و فروزان و جوشان شود.
رهبر انقلاب اسلامی تاکید کردند: اگر این کار انجام شود، قطعا همه درهای بسته باز خواهد شد و باید در همین مسیر حرکت و عمل کرد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پایان گفتند: به توفیق الهی اهداف آمریکا و استکبار جهانی نسبت به ملت ایران و نظام اسلامی شکست خواهد خورد و این ملت پیروزی خود را در مقابل چشم بدخواهان، جشن خواهند گرفت.
در ابتدای این دیدار آیت‌الله مجتهد شبستری نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز در سخنانی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای قیام 29 بهمن سال 56 در تبریز تاکید کرد: قیام 29 بهمن مردم تبریز حماسه‌ای بیاد ماندنی و تاثیرگذار بود که موجب رسوایی بیشتر رژیم ستمشاهی و استواری انقلاب اسلامی شد.
امام جمعه تبریز همچنین با تقدیر از حضور پرشور مردم در راهپیمایی 22 بهمن خاطرنشان کرد: مردم با حضور گسترده، استکبار ستیزی و وفاداری خود را به انقلاب اسلامی و ولایت فقیه به اثبات رساندند و پاسخ قاطع و کوبنده‌ای به اظهارات گستاخانه مسوولان آمریکایی دادند.


[تصویر:  f833943d0dccdcff9956f0272f0c4973.jpg]
Heart
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

Heart
پاسخ
18-02-2014، 12:17 PM,
ارسال: #10
RE: اخبار توافق نامه ژنو ایران و آمریکا
علي شمخاني:
مصمم به ادامه مذاکرات با فرجام تحقق بی‌قیدوشرط خواسته ملت هستیم

دبیر شورای‌عالی امنیت ملی روز دوشنبه با یادآوری اینکه تا‌کنون تیم مذاکره‌کننده تلاش وافر و تحسین‌برانگیزی را در مسیر استیفای حقوق ملت ایران معمول داشته است، تاکید کرد: «بی‌شک نمایندگان سختکوش ملت که سربازان خط مقدم دفاع از منافع ملی هستند، ادامه این مسیر پرچالش را نیز با استعانت از الطاف الهی با مهارت و درایت سپری خواهند کرد.»
 علی شمخانی، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی پذیرش واقعیت‌های غیرقابل انکار متناسب با حقوق قانونی هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، تثبیت قدرت فنی و تحقیقاتی صلح‌آمیز هسته‌ای، رفع تحریم‌های غیرقانونی و ضد مردمی و توجه به خسارات تاثیرپذیری قدرت‌ها از لابی‌های ضدثبات را در ردیف موضوعات مورد توجه تیم مذاکره‌کننده ایران دانست. دبیر شورای‌عالی امنیت ملی افزود: مذاکره‌کنندگان هسته‌ای با وقوف کامل نسبت به دغدغه‌ها و ضرورت‌های ملی و با پشتوانه اراده سیاسی نظام برای تعامل سازنده در عرصه بین‌المللی با گام‌های استوار به سمت تامین کامل حقوق ملت ایران ادامه مسیر خواهند داد. شمخانی، اجرای داوطلبانه تعهدات طرف ایرانی را بهترین دلیل و گواه بر صداقت و شفافیت برنامه هسته‌ای ایران دانست و تاکید کرد:  اتخاذ رویکرد همکاری برای حل‌و‌فصل موضوع هسته‌ای و دوری از مسیر اشتباه دشمنی، راه‌حل برون رفت از مشکلات موجود است.
Heart
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

Heart
پاسخ


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  آخرین اخبار از اجرای حکم زندان رحیمی maryam 2 3,494 16-02-2015، 07:11 AM
آخرین ارسال: Diba
Information اخبار سیاسی computerwoman 55 35,288 09-10-2014، 01:39 PM
آخرین ارسال: Diba
  ایران و آمریکا وارد «اتحاد غیررسمی» علیه داعش شده‌اند؟ Diba 0 1,556 09-10-2014، 01:18 PM
آخرین ارسال: Diba
  فهمیدن یا نفهمیدن آمریکا، وقتی آقای نماینده ظریف را ساده‌لوح می‌داند! خانوم خانوما 0 1,565 25-09-2014، 03:02 PM
آخرین ارسال: خانوم خانوما
  هماهنگی نظامی آمریکا با ایران و سوریه از چه راهی انجام می‌گیرد؟ ziba 0 1,546 25-09-2014، 12:07 PM
آخرین ارسال: ziba
  اخبار سیاسی دولت یازدهم دولت روحانی computerwoman 11 6,291 02-09-2014، 04:21 AM
آخرین ارسال: computerwoman
  كاردار غیرمقیم ایران در بریتانیا: سفارتخانه‎های ایران و بریتانیا بازگشایی کامل می‌شود computerwoman 0 1,557 09-08-2014، 06:56 AM
آخرین ارسال: computerwoman
  رابطه با آمریکا کار احمدی نژاد بود؟ aseman 0 1,689 27-07-2014، 05:28 AM
آخرین ارسال: aseman
  کاهش شدید قیمت دلار و سکه در پی توافق هسته ای خانوم خانوما 1 2,488 29-06-2014، 01:45 PM
آخرین ارسال: computerwoman
  «آیا جنگ در عراق به خاک ایران هم می‌کشد» maryam 0 2,071 20-06-2014، 11:15 AM
آخرین ارسال: maryam

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

صفحه‌ی تماس | تالار گفتمان خانوم خانوما | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS
در این سایتدر كل اینترنت